Koken op Bommelstein door Johannes van Dam

Koken op Bommelstein door Johannes van DamOlivier B. Bommel en Tom Poes, wie kent hen eigenlijk niet van de tekenfilm “Als je begrijpt wat ik bedoel”. Deze tekenfilm werd vroeger elk jaar rond de kerstdagen wel ergens uitgezonden. Dit kookboek van Johannes van Dam, Koken op Bommelstein, roept die jeugdherinneringen wel weer op. Duidelijk is in de tekenfilms en in de stripboeken van Olivier B. Bommel is dat Olivier van het goede leven houdt, Johannes van Dam weet als geen andere dit goede leven in recepten te vertalen.

Het boek: Koken op Bommelstein:

Het boek Koken op Bommelstein is een kook- en leesboek in één. Hoe gaan de verschillende diners bij heer Bommel en zijn verschillende gasten er eigenlijk aan toe. Vervolgens krijg je de bijpassende recepten van de hand van Johannes van Dam. Zo worden er diners gehouden voor gasten die het niet zo nauw nemen, gasten die prijs stellen op culinair calvinisme en gasten die over alles diep nadenken. Recepten die je in dit boek terug kan vinden zijn onder andere niertjes in mosterdsaus, gevulde tomaten zoals bij moeder thuis (a la bonne femme) en gevulde lamsschouder zoals in Albi. Veel verschillende recepten! Bij een aantal recepten krijg je overigens wijntips erbij. Zo maak je zelf je ‘chaotische diner’ wel helemaal compleet in Olivier B. Bommel en Tom Poes stijl.

Waarom zou je dit kookboek kopen?

Natuurlijk voor de recepten van Johannes van Dam. Zijn kennis op culinair gebied is enorm groot. Maar ook de tekeningen die Dick Matena naar Marten Toonder heeft getekend zijn een lust voor het oog. Koken op Bommelstein is een kookboek om cadeau te geven of om cadeau te krijgen.

Titel: Koken op Bommelstein
Auteur: Johannes van Dam
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789023458098
Winkelprijs: 19,90

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.