NRC Next Kookboek

NRC Next Kookboek4 Seizoenen, 5 Thuiskoks en 140 recepten, dat vind je allemaal in het NRC Next Kookboek. Janneke Vreugdenhil, Menno Steketee, Roos Ouwehand, Stéphanie Versteeg en Joël Broekaert geven je in NRC Next het antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Op enthousiaste wijze vertellen zij wat zij maken, vol verhalen en anekdotes. Dat maakt het NRC Next kookboek een leesboek voor in de keuken. Inderdaad lezen, want in het boek staan geen foto’s van de gerechten. Vorm je eigen beeld van het gerecht van deze vijf ‘kookcolumnisten’.

Het boek: NRC Next kookboek

Elke werkdag schrijven de vijf thuiskoks van NRC Next over hun culinaire experimenten en avonturen in de keuken. Van deze vijf werden lekkere en originele recepten verzameld die echt iedereen kan maken, je hoeft dus geen keukenprins of -prinses te zijn. De recepten zijn ingedeeld per seizoen en vervolgens per kookcolumnist. Uiteraard vertellen de kookcolumnisten bij elk gerecht over hun recept. Verder staat bij elk recept een moeilijkheidsgraad, hoe lang je er over doet om het gerecht te maken, of het een goedkoop of duur gerecht is en natuurlijk voor hoeveel personen het recept is bedoeld.

Wat vind ik van het boek?

Zelf lees ik de NRC Next niet, zelf ben ik vaak eerder de deur uit dan wanneer de krantenbezorger de krant in mijn brievenbus heeft gestopt. Via de NRC Next site volg ik af en toe wel de ‘kookcolumnisten’, maar zo de recepten en columns in een boek verzameld vind ik eigenlijk wel fijn. Heerlijk lezen over een onderwerp waar ik ‘wel wat mee heb’, want eigenlijk is het een lees- en kookboek in een, verhalen en recepten … zelf bedenken hoe een gerecht er uit zou moeten zien, de culinaire avonturen mee beleven. Kortom ook zonder foto’s kan een kookboek heel leuk zijn!

Titel: NRC Next Kookboek
Auteur: Janneke Vreugdenhil, Menno Steketee, Roos Ouwehand, Stéphanie Versteeg en Joël Broekaert
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 97890464814147
Winkelprijs: 19,95

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.