Weekendlunch door Janneke Philippi

Weekendlunch door Janneke PhilippiWeekend, voor de meesten toch wel het moment om dingen voor jezelf te doen, rustig de weekendkrant lezen, shoppen of sportactiviteiten doen. Ook heb je in het weekend wat meer tijd om te koken. Janneke Philippi maakt met de recepten uit haar boek Weekendlunch alvast een feestje van de lunch.

Het boek: Weekendlunch

Maar liefst 103 recepten bevat Weekendlunch om het ultieme weekendgevoel te beleven. Deze recepten zijn ingedeeld in marktlunch, lunch in 15 minuten, brood, uit de pan, oven, restjeslunch en zoet. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, hebben een inleiding van de schrijfster en zijn in duidelijke stappen beschreven. Het kan dus bijna niet misgaan. Verder geeft Janneke Philippi veel tips prijs, hoe maak je het gerecht net even anders door een paar andere ingrediĆ«nten te gebruiken, hoe je de gerechten kan serveren of hoe je de gerechten ook eerder kan maken. De recepten in Weekendlunch zijn heel divers van sweet chili garnalen, oeufs durs a la mayonaise, zalmtosti’s tot yoghurt met gebakken aalbessen. Dat wordt dus uitgebreid, lekker en luxe lunchen.

Wat vind ik van het boek?

Lunch is voor mij eigenlijk minder belangrijk. Door de weeks eet ik op mijn werk gewoon mijn gesmeerde boterhammen op en in het weekend is het soms een soepje, dan een tosti of ergens een broodje eten. Janneke Philippi laat met Weekendlunch zien dat er zoveel meer mogelijk is qua lunchen. Een aantal recepten uit dit kookboek kan je ook best gebruiken voor een lichte avondmaaltijd. De recepten in weekend lunch zijn gevarieerd, misschien net even anders wat je normaal als lunch zelf zou maken, maar wel een inspiratiebron om eens wat anders tijdens de weekendlunch op tafel te zetten.

Wie is Janneke Philippi?

Janneke Philippi schrijft recepten voor tijdschriften zoals voor de Nederlandse delicious., maakt kookboeken, misschien ken je haar boek Appeltaart wel en is foodstyliste.

Titel: Weekendlunch
Auteur: Janneke Philippi
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045200781
Winkelprijs: 24,95

(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)