Het Gezonde Lifestyle Dieet door Mathijs Vrieze

Het Gezonde Lifestyle Dieet door Mathijs VriezeBij een gezonde lifestyle hoort gezonde voeding. Mathijs Vrieze weet dat als geen ander en laat je in zijn vijfde kookboek zien wat een gezonde lifestyle is, een dieet wat eigenlijk geen dieet genoemd mag worden: gewoon gezond eten, met de seizoenen mee en met vooral veel verse producten.

Het boek: Het Gezonde Lifestyle Dieet:

Het boek begint met een quote dat diëten prima werken om snel overtollige kilo’s kwijt te raken, maar om een gezond lijf te houden moet je je ‘lifestyle’ veranderen. Dus geen crashdieet meer om snel je kilo’s kwijt te raken, maar jezelf een gezond voedingspatroon aan leren om blijvend de kilo’s kwijt te zijn. Mathijs helpt je daar mee in dit boek met gezonde, lekkere weekmenu’s en recepten. Hij legt uit wat gezond afvallen betekent, waar je op moet letten en hoe de weekmenu’s in dit boek werken. Vervolgens is Het Gezonde Lifestyle dieet ingedeeld in: winterseizoen, lenteseizoen, zomerseizoen en herfstseizoen. Elk seizoen heeft 2 weekmenu’s met bijbehorende recepten boordevol verse seizoensproducten. Elk seizoen begint met een inleiding over het seizoen met tips over beweging, wat de groente en fruit uit het seizoen zijn en andere lifestyle tips. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Daarnaast zie je precies wat de voedingswaarden van de gerechten zijn.

Wat vind ik van het boek?

De boeken van Mathijs Vrieze laten je altijd weer nadenken over het feit dat een gezonde lifestyle met goede eetgewoontes belangrijk voor je zijn. Zijn tips helpen je in ieder geval weer een stapje in de goede richting. De recepten nemen je mee door de verschillende seizoenen en de tips zorgen misschien ook wel dat je een beetje meer gaat bewegen. Kortom wil je een gezonde leefstijl en ook en passant een paar kilo’s kwijtraken dan is Het Gezonde Lifestyle Dieet echt een musthave (en anders is het ook gewoon een lekker kookboek).

Over Mathijs Vrieze

Mathijs Vrieze is jarenlang chefkok geweest tot hij enkele jaren geleden gevraagd werd voor het biologische kookprogramma Puur Smaak op RTL4. Inmiddels zie je hem wekelijks in het programma 4Me. Naast TV-kok heeft hij inmiddels al vijf kookboeken op zijn naam staan, waaronder dit boek en ‘Gezond en prijsbewust koken‘ wat in 2011 is uitgeroepen tot beste afslankboek van 2011. De speerpunten van Mathijs zijn: gezond, lekker, duurzaam, vers en toegankelijk koken.

Hieronder proef je alvast wat sfeer uit Het Gezonde Lifestyle Dieet:

Voorproefje 2: Het Gezonde Lifestyle Dieet

voorproefje 1: Het Gezonde Lifestyle Dieet

Titel: Het Gezonde Lifestyle Dieet
Auteur: Mathijs Vrieze
Uitgever: HaMa Publishing
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 97890818614
Winkelprijs: 18,95

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Het Gezonde Lifestyle Dieet door Mathijs Vrieze”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.