Veg! door Hugh Fearnley Whittingstall

Veg! door Hugh Fearnley WhittingstallEen kookboek met groenten in de hoofdrol dat is Veg! Het is niet als vegetarisch kookboek geschreven, maar geschreven om je meer groenten te laten eten. De recepten in Veg! bevatten in ieder geval geen vlees of vis. Kortom echt groenten in de hoofdrol.

Het Boek: Veg!

Veg! is geschreven door Hugh Fearnley Whittingstall, hem ken je van de River Cottage. Als niet vegetariër vond Hugh het belangrijk dat er toch meer groenten gegeten gaat worden. Met Veg! gaat dat zeker lukken, de mogelijkheid met groenten is enorm groot. Smaken worden anders door andere combinatie. De recepten zijn dus zeker het proberen waard.

Veg! is ingedeeld in de hoofdstukken: troosteten & feestjes, volle salades, rauw gemixt, stevige soepen, brood en zo, eten uit de voorraadkast, pasta & rijst, mezze & tapas, oven, grill & barbecue en bijgerechten. Uiteraard vertelt Hugh over wat er volgens hem in je voorraadkast hoort te zijn en over je groente meeneemt onderweg naar bijvoorbeeld je werk. Elk hoofdstuk begint met een inleiding en daarnaast hebben ook veel van de recepten een korte inleiding. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, gemaakt door Simon Wheeler en zijn in duidelijke stappen beschreven. De illustraties in het boek zijn van de hand van Mariko Jesse.

Wat vind ik van het kookboek Veg!

Hugh Fearnley Wittingstall kende ik eigenlijk alleen van zijn tv-programma The River Cottage van Channel 4. Een kookboek van hem had ik nog niet, terwijl hij toch al menig kookboeken, Engelstalig, heeft uitgebracht. Veg! is in ieder geval een welkome aanvulling van mijn kookboekenverzameling. Het leuke aan dit boek is dat het boek eigenlijk een vegetarisch kookboek is, maar het helemaal niet pretendeert te zijn. Gewoon recepten met alleen maar groenten. Veg! laat je zien dat er met groenten meer mogelijk is dan je denkt en dat je zo merkt dat maaltijden ook best zonder dat stukje vlees of vis kan. Iedereen kan wel iets met dit kookboek, de vegetariër, maar ook diegene die willen experimenteren met smaken door groenten te combineren en diegene die gewoon een stukje vlees of vis minder willen eten en toch nog verrassende recepten uit de keuken willen toveren.

Veg! genomineerd voor Kookboek van het Jaar

Het Boek Veg! is ook genomineerd om Kookboek van het Jaar 2012 te worden. Vind je dit ook? Klik dan hier om te stemmen.

De jury van Kookboek van het Jaar vertelde dit over het boek:
Veg! is geen bijbelreeks over vegetarisch eten, want het preekt niet, het zeurt niet. Sterker nog: de schrijver zelf is niet eens vegetariër. Het knappe van de recepten in dit boek is je vis of vlees niet eens mist. En ook deze schrijver weet het helder te beschrijven.

Bekijk hieronder ook de promotiefilm die van Veg! gemaakt is:

Titel:Veg! Het River Cottage Kookboek met groenten in de hoofdrol
Auteur: Hugh Fearnley Whittingstall
Uitgever: Becht
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789023013655
Winkelprijs: 24,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.