Proeven: Tony’s Chocolonely Chocolademelk

Tony Chocolonely ChocolademelkAl weer een tijdje geleden heeft Michel een pak Tony’s Chocolonely chocolademelk gewonnen via Twitter. Het enige wat hij hoefde te doen was een foto door te sturen van een pak Tony’s Chocolonely chocolademelk in het schap bij de Albert Heijn. We waren alleen iets te vroeg, bij onze Albert Heijn stond er alleen een doos klaar om het vak in te gaan. Toch kreeg Michel een pak toegestuurd. Lekker om ook uit te proberen voor de site.

Tony’s Chocolonely chocolademelk

Net als de Tony’s Chocolonely chocoladerepen is ook de chocolademelk gemaakt van de beste biologische chocolade die slaafvrij en 100% natuurlijk is. Naast de Ghanese chocolade wordt er ook melk gebruikt van Hollandse koeien. Het pak Tony’s Chocolonely chocolademelk valt echt op in het winkelschap door zijn fel rode kleur met blauwe letters. Op de achterkant van het pak staat in plaatjes hoe de chocolademelk gemaakt wordt. De chocolademelk bestaat overigens uit bijna 90% afgeroomde Nederlandse biologische melk, 2% biologische FairTrade cacao e, 8% biologische FairTrade rietsuiker en 0,01% carrageen (een natuurlijk verdikkingsmiddel)

De smaak en zo

De smaak van Tony’s Chocolonely chocolademelk is als van de ouderwetsche chocomelk van vroeger. Het is een wat dikker, romige chocolademelk. Jammer eigenlijk dat er maar vier bekers chocolademelk er in zaten.

Een pak Tony’s Chocolonely chocolademelk van 1 liter kost 1,99 en is verkrijgbaar bij Albert Heijn,EkoPlaza en in de Tony’s Chocolonely webshop.

(68 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)