Het Nieuw Afrikaans Kookboek door Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick

Het Nieuw Afrikaans Kookboek door Ingmar Niezen & Sean FitzpatrickDe Afrikaanse keuken is mij eigenlijk onbekend, maar daar komt nu verandering in met dit boek: Het Nieuw Afrikaans Kookboek van Ingmar Niezen en Sean Fitzpatrick. Het Nieuw Afrikaans Kookboek is een verzameling van herinneringen aan de smaken, de geuren en de kleuren van de Afrikaanse keuken van de schrijvers zelf. De layout van het boek brengt je trouwens al helemaal in de Afrikaanse sfeer!

Het boek: Het Nieuw Afrikaans Kookboek

Het boek is zoals ik al eerder schreef een herinnering van de schrijvers aan de Afrikaanse keuken. Het kookboek is ingedeeld in ochtend, middag en avond. Ochtend is weer verder ingedeeld in krachtvoer en brood & cake. Middag is ingedeeld in de potentie van pap, ‘scharen, schalen, vinnen’ en snacks. Avond is weer ingedeeld in Lilita’s recepten met eend en ander gevogelte, Afrikaanse groente, stevige stoofpotten en vleesgerechten en zoetigheid. De recepten zijn duidelijk beschreven en volgen de Afrikaanse kooktechnieken. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat.

Wat vind ik van het kookboek?

Met de Afrikaanse keuken was ik nog niet bekend, behalve dan met de Marokkaanse keuken door de Arabia kookboeken. Helemaal leuk is het dan om verschillende gerechten uit verschillende Afrikaanse landen in één boek verzameld te zien. Daarnaast zie je in dit boek wat er eigenlijk zo door de dag heen gegeten wordt en is er niet alleen aandacht voor het avondeten.

Kortom

Het Nieuw Afrikaans Kookboek neemt je mee naar een nog niet echt bekende keuken, een uitdaging dus. Het boek laat het improviseren tijdens het koken toe, want dat is eigenlijk een groot onderdeel van de Afrikaanse keuken. Een mooi kookboek met eigenlijk de nieuwe hippe Afrikaanse gerechten. Ben je ooit in Afrika geweest dan kan je terug genieten naar dit continent door het maken van de gerechten uit Het Nieuw Afrikaaans Kookboek. Ben je er nog nooit geweest dan is het kookboek een mooi kookboek om de Afrikaanse smaken te ontdekken.

Titel: Het Nieuw Afrikaans Kookboek
Auteur: Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021551920
Winkelprijs: 19,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.