Testen: Nespresso U

Nespresso U Machine oranjeEerder schreef ik al over de Nespresso U. Ik heb de machine al een paar keer live mogen bewonderen. Nu staat er een Nespresso U in mijn keuken te pronken om te testen. Wat is er fijn aan de machine, is de Nespresso U sneller dan de Nespresso Essenza? In ieder geval is de Nespresso U zoals we van Nespresso gewend zijn weer stylish. De machine is in vier kleuren verkrijgbaar: pure cream, pure black, pure grey en pure orange. De makers van de machines zijn Magimix en Krups. In het buitenland kan je ook het merk Delonghi tegenkomen. Qua design en specificaties is er weinig verschil tussen de merken. Al zie je een paar kleine verschillen qua design.

Wat zit er in de doos?

unboxing Magimix Nespresso UUnboxing van de Nespresso U is altijd leuk. Zelfs de doos waar de Nespresso U in geleverd wordt is ingenieus ontworpen. In doos de Nespresso U zelf, het uitlekbakje, de gebruikershandleiding, een boekje met een welkomstwoord van directeur Nespresso Benelux en 16 verschillende Nespresso Grand Cru’s. Namelijk de espresso blends: Ristretto, Arpeggio, Roma, Livanto, Capriccio, Volluto en Cosi, de pure origin espresso’s: Indriya, Rosabaya en Dulsao, de lungo’s: Fortissio, Vivalto en Finnezo en de cafeïne vrije espresso’s: Decaffeinato Intenso, Decaffeinato Lungo en Decaffeinato. Kortom je kan alvast alle Nespresso smaken uitproberen om zo te ontdekken welke je het lekkerst vindt. Wij zijn meer van de zachte intensiteit en komen uit op de Volluto en Cosi als favoriet. Maar ook de Crealto is hier favoriet vooral voor de latte macchiato.

Hoe werkt de Nespresso U

Nespresso U in actie LungoHet eerste gebruik
Voor het eerste gebruik van de Nespresso U hoef je eigenlijk weinig te doen. Eerst zet je de machine zo neer zo als je zelf handig vindt. Zo kan het waterreservoir achter de machine, maar ook links of rechts van het apparaat geschoven worden. Vervolgens stekker in het stopcontact, het waterreservoir vullen en daarna alles spoelen. Dat spoelen betekent eigenlijk drie keer zonder Nespresso cup een lungo maken. Daarna is de Nespresso U klaar voor het echte gebruik.

Een Nespresso maken met de U
De machine zet je aan door de schuif boven op open te zetten. Het apparaat warmt op terwijl je je Nespresso cup aan het kiezen bent. Na 25 seconden is het apparaat klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de cup er in te doen, de schuif dicht te zetten en automatisch kiest hij je laatst gekozen instelling. Wanneer je espresso, lungo of ristretto klaar is, wordt de Nespesso cup automatisch naar het opvangreservoir uitgeworpen (het geluid lijkt een beetje op het krijgen van een kauwgombal bij een kauwgomballenautomaat. De keuze voor de inhoud van je espresso regel je door het touchscherm boven op de Nespresso U. Je hebt de keuze uit een lungo (110 ml), espresso (40 ml) en ristretto (25 ml). De machine onthoud de laatst gekozen instelling. Wil je een latte macchiato dan heb je een groot koffieglas nodig. Dan haal je gewoon de kophouder weg en je koffieglas past er precies onder. Zo krijg je de perfecte laagjes in je latte macchiato.

Accesoires en Specificaties van de Nespresso U

Nespresso U in actie Latte MacchiatoSpecificaties
De Nespresso U heeft:
• een waterreservoir met een inhoud van 0,8 liter (800 ml)
• aanpasbaar waterresevoir
• een opwarmtijd van ongeveer 25 seconde
• drie voorgeprogrammeerde kopgroottes
• geheugen voor laatst gekozen kopgrootte
• aanpasbare kophouder zodat je ook ‘melkkoffies’ kan maken
• opvangreservoir voor 11 tot 13 cups
• een kabelopbergruimte
• een afmeting van 11,5 x 25,1 x 36,9 (HxBxD)

Zoals ik al aangaf in de specificaties is de Nespresso U aanpasbaar door bijvoorbeeld het waterreservoir in een andere positie te zetten of de kophouder er af te halen. Als accessoire kan je de U magnet set kopen. Dit is een dienblad met 2 bakjes die je met magneten aan je Nespresso U kan klikken. In deze bakjes bewaar je je cups en lepeltjes en suiker. Een andere accessoire voor de Nespresso U is de U carrier, een tas om zo je machine overal mee naar toe te nemen.

Verder schakelt de Nespresso U zichzelf uit na negen minuten en waarschuwt de machine bij een leeg waterreservoir of een vol opvangreservoir van de cups. De Nespresso U heeft een energielabel A, en is eigenlijk zelfs 40% zuiniger dan vergelijkbare apparaten met dit energielabel.

Conclusie:

Nespresso U en Nespresso Essenza naast elkaarAl een paar jaar hebben we deze Nespresso machine, de Nespresso Magimix Essenza om precies te zijn. Net als de Nespresso Essenza is de Nespresso U een ‘instapmodel’. Nespresso heeft uiteraard nog uitgebreidere machines in het assortiment. De mogelijkheden van de U zijn net wat uitgebreider dan de Essenza. Grotendeels komt dit doordat de U aanpasbaar is waardoor je ook de zogenaamde ‘melkkoffies’ makkelijk kan maken. De aanpasbaarheid is ook fijn qua plek van de U. Doordat je het waterreservoir in verschillende standen kan zetten kan je de machine op kleinere plekjes zetten, of eigenlijk stylish moduleren. Iets wat hier wel succesvol is gebleken. Qua geluid verschillende U en de Essenza weinig van elkaar, ze maken beide best een behoorlijk geluid, maar dat kan ook komen door het oppervlak waar de apparaten op staan wat misschien resoneert. In ieder geval doet de U wat hij moet doen: het perfecte kopje Nespresso maken.

De Nespresso U kost 139,00 en is verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques, telefonisch via 0800–0222320 of online te bestellen via www.nespresso.com. Ook zijn er andere verkooppunten waar je de Nespresso U kan aanschaffen.

(318 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “Testen: Nespresso U”

  1. Hij kost nu ongeveer 110 euro (Mediamarkt), maar er loopt een actie die je 30 euro retour geeft via Nespresso. O ja, je kunt hem eventueel ook bij de ING bestellen via een spaarsysteem, dan kost hij 79 euro incl. verzendkosten. En als op deze koop tevens de geld terug actie geldt komt hij op 49 euro. Een koopje dus!

  2. Zie mijn reactie van 27 november jl. Heb vandaag 30 euro teruggekregen van Nespresso, dus ik heb 49 Euro voor de U betaald. Voor de rest over de machine alleen maar lof, ziet er leuk uit, praktisch en de koffie smaakt ook goed. Voor mij zijn de Lungo’s de toppertjes

Reacties zijn gesloten.