Maken: Koopmans Oud Hollandse Cake & Koek

Koopmans Oud Hollandse Cake & KoekCake & Koek, dit kende ik eigenlijk nog niet van Koopmans. Leuk om het dan ook eens uit te testen wat ik dan op een vrije woensdag ook gedaan heb. Het resultaat vind je natuurlijk op Brutsellog.

Koopmans Cake & Koek

Sinds begin november ligt deze nieuwe combinatie: cake & koek van Koopmans in de winkel. Het is een combinatie van smeuïge cake met een bodem van stevige koek. Het pak bevat een cakemix en een koekbodemmix. Je moet alleen nog boter, eieren en een beetje water toevoegen. Zoals je gewend bent van Koopmans staat stap voor stap de bereidingswijze beschreven. Het kan dus bijna niet mislukken. Naast het recept voor de Oud Hollandse cake & koek krijg je een tweede recept erbij voor een ronde kandijcake met krokante kruimels. Voor dit tweede recept heb je nog extra bruine kandijsuiker nodig.

Wat vind ik er van?

Bakken doe ik eigenlijk veel te weinig. Ik vind het wel erg leuk om te doen, maar ik neem er dan de tijd er niet voor. Helemaal was het dan een verrassing dat ik een pak Koopmans oud Hollandse cake & koek kreeg toegestuurd en een dag vrij had. Eindelijk eens een reden om te bakken! Snel de andere ingrediënten ingeslagen en aan het bakken gegaan. Het maken van de cake & koek is eigenlijk erg makkelijk. De stappen volgen en je hebt een cake die bijna niet kan mislukken.

De ingrediënten:

De ingrediënten van de cakemix zijn overigens suiker, tarwebloem, zetmeel, emulgatoren en rijsmiddelen. De ingrediënten van de koekbodemmix bestaat uit tarwebloem, suiker, havermeel, aardappelvezels, rijsmiddelen, gekarameliseerde suiker, zout en kaneel.

De smaak?

De smaak van de cake & koek is een combinatie van een soort van gevulde koek en fijne cake. Iedereen die een plakje cake & koek hebben geproefd waren enthousiast. Iemand wilde zelfs de cake & koek ook gaan bakken.

Koopmans Oud Hollandse Cake & Koek is vanaf begin november verkrijgbaar in de supermarkt en kost 1,79 per pak.

(132 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Maken: Koopmans Oud Hollandse Cake & Koek

Reacties zijn gesloten.