Mr Wilkinson’s Favoriete Groenten door Matt Wilkinson

Mr Wilkinson's Favoriete Groenten door Matt WilkinsonDit jaar zijn al meerdere kookboeken verschenen waarbij groenten centraal staan. Een regelrechte hit lijkt het wel, en waarom ook niet, groenten zijn nu eenmaal gezond. Eén zo’n kookboek waarbij groenten centraal staan is het kookboek Mr Wilkinson’s favoriete groeten. In dit boek laat chef-kok Matt Wilkinson zijn favoriete groenten zien, vertelt hij er over en maakt hij recepten met deze groenten zodat je lekker en gezond kan koken in alle seizoenen.

Het boek: Mr Wilkinson’s Favoriete groenten

Na de inleiding waarin Matt Wilkinson vertelt hoe dit boek tot stand is gekomen en zijn twee essentiële tips prijs geeft starten de recepten. De recepten zijn ingedeeld in de 24 verschillende favoriete groenten van Matt Wilkinson. Van elke groentes die in dit boek staan krijg je eerst veel informatie. Vervolgens krijg je een aantal recepten met de net behandelde groente in de hoofdrol. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat. Zijn de handelingen wat moeilijker dan staan er ook stap voor stap foto’s bij. Een groot aantal recepten hebben een korte inleiding en een aantal recepten hebben een opmerkingen over hoe je het ook anders kan maken.

Wat vind ik van het boek?

Wat is het lief dat Matt zijn boek begint door je te bedanken dat je zijn boek gaat lezen. Dat vond ik toch wel een opvallende pagina van dit boek. Verder vind ik de titel leuk gekozen, het doet me denken aan meneer Robinson uit de Winnie de Pooh boeken, waarom weet ik niet, maar misschien omdat de titel begint met Mr. Wilkinson’s? Verder zijn de recepten in Mr Wilkinson’s favoriete groenten gevarieerd, met vlees, met vis of helemaal vegetarisch, divers dus. Iedereen kan haast wel een lekker ander recept vinden met zijn of haar favoriete groenten. De foto’s en illustraties in Matt’s kookboek zijn rustig, niet schreeuwerig, wat het lezen van het boek fijn maakt. Kortom Mr Wilkinson’s Favoriete groenten is een heel leuk kookboek. Kom je hem tegen in de boekwinkel, blader het ook even door en geheid dat je ook verknocht raakt aan Matt Wilkinson!

Wie is Mr. Wilkinson?

Mr. Wilkinson is Matt Wilkinson. Hij is geboren in Engeland en woont nu in Australië. Hij is eigenaar van restaurant Pope Joan in Melbourne. Matt heeft een grote passie voor seizoensgroenten, boerenmarkten en lokale kwekers. Dit zie je dan ook in zijn gerechten en in zijn restaurant terug.

Titel:Mr Wilkinson’s Favoriete Groenten
Auteur: Matt Wilkinson
Uitgever: Terra Lannoo
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789089895516
Winkelprijs: 29,99

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.