Nespresso Special Reserve 2012: Hawaii Kona

Nespresso Special Reserve 2012: Hawaii KonaVanaf 2 november heeft Nespresso opnieuw een nieuwe tijdelijke smaak beschikbaar: Hawaii Kona. Deze special reserve wordt in een zeer beperkte hoeveelheid verkocht en is dus zeker speciaal te noemen.

Nespresso Hawaii Kona

Hawaii Kona wordt bereid uit de Kona. Dit is een 100% Arabica koffievariëteit die zeldzaam en daardoor kostbaar is. Door specifieke teelt- en roostermethoden is de Hawaii Kona een bijzondere koffie, geliefd bij veeleisende kenners. De Kona is een Arabica soort die vanuit Guatamala geïmporteerd in Hawaï. Zo’n 600 familiebedrijven telen de Kona in het westelijke deel van Hawaï op de beperkte oppervlakte van slecht twee hectare op de vruchtbare vulkanische bodem. Na een complex oogst- en transformatieproces koos Nespresso voor een relatief fijne maling, om zo de subtiliteit van het Hawaii Kona boeket volledig te bewaren.

De koffie Hawaii Kona:

Nespresso Hawaii Kona heeft de intensiteit 5 en hoort als espresso gedronken te worden om zo de subtiele smaken van de Kona goed tot zijn recht te laten komen. De Hawaii Kona is door haar intensiteit een milde espresso te noemen. De Hawaii Kona heeft een fruitig aroma met tonen van noten. Drink je de espresso met een wolkje melk dan wordt de smaak van geroosterde noten en hazelnoten versterkt. Voor deze special reserve 2012 heeft Nespresso de traditionele etui opnieuw ontworpen. Het heeft details van glanzend geborsteld aluminium en opent boven aan.

Wat vind ik er van?

Hoe beoordeel je koffie, eigenlijk best een lastige klus. De enige koffie die ik zelf lekker vind is Nespresso en dan bij voorkeur de milde varianten. Hawaii Kona past daar dus precies bij. De geur is van een volle koffie, de smaak subtiel niet te sterk en fijne aroma’s. Deze special reserve van Nespresso is een koffie om van te genieten, speciaal voor bijzondere gelegenheden.

Een etui Nespresso Hawaii Kona met 10 capsules kost 11,20. Daarnaast is er ook een Hawaii Kona limited edition gift box. De giftbox (van kersenhout en geborsteld aluminium) bevat een dienblad, twee espresso koppen uit de Pixie collectie en twee Nespresso Hawaii Kona etuis. De limited edition gift box kost 100,00 euro

(81 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)