Bestelling bij Kookpunt.nl

Logo Kookpunt.nlKookwinkels ik smul er van, maar als je in zo’n winkel met al die leuke kook- en bakdingen bent zie je eigenlijk veel te veel leuks en ik ben dan weer zo’n iemand die dan met lege handen terugkomt omdat ze geen keuze kan maken. Helemaal fijn is dus dat het kookwalhalla Kookpunt een webwinkel heeft. Gericht shoppen en dan nog eens leuke dingen vinden die je dan ook echt kan gebruiken.

Mijn Bestelling bij Kookpunt

Deel 1 van de bestelling met cups, spoons, maatkanEigenlijk was ik al een tijd op zoek naar cupmaatjes. Daar ben ik naar op zoek gegaan in de webwinkel van Kookpunt. Ik kwam toen deze leuke Genuine Fred M-Cups tegen, cupmaatjes in de vorm van Russische Matroesjka poppen. Zes verschillende cupmaten, 1/4, 1/3, 1/2, 2/3, 3/4 en 1 cup, die ook nog eens leuk zijn om te zien. Erbij heb ik ook van Genuine Fred de M-Spoons, kan ik ook eens goed de kruiden afmeten. Ook deze maatlepels zijn in de vorm van Russische Matroesjka poppen. Om goed te kunnen meten koos ik ook voor een maatkan van Oxo. Deze maatkannen zijn bijzonder omdat je tijdens het vullen van de maatkan je de mat van bovenaf ook nog kan lezen. Ook het grote handvat is erg fijn. Jammer was dat de 1 liter maatkan was uitverkocht, maar de 500 ml maatkan is ook prima. Wie weet ooit toch ook een 1 liter maatkan van Oxo. Op de foto zie je ook nog een minispatel, deze kreeg ik er als een verrassing bij.

bodum theeglas, boekVerder was ik ook op zoek naar een vervanger voor mijn favoriete beker, die helaas tijdens de afwas in duizend stukjes is gebroken. Ik kwam uit op deze Bodum theeglas. Het is een dubbelwandige theeglas met erbij een theezeef en dekseltje waarop je het zeefje weer kan zetten als je thee perfect is. Fijn voor mijn losse theesmaakjes dus. Ook zie je een boek over Elizabeth David, een dame in de keuken. Het boek staat vol recepten en verhalen van Elizabeth David, zij was vroeger de inspiratiebron voor vele chefs en inmiddels ook voor thuiskoks. De meeste recepten in het boek komen uit haar bekendste kookboek: French Provincial Cooking.

Mijn ervaring van het bestelproces

Al een paar keer had ik gekeken, zal ik het wel of zal ik het niet kopen. Zondagavond had ik dan eindelijk beslist. Op mijn lijstje stonden de Oxo maatkan van 1 liter, een Bodum theeglas, de Genuine Fred M-cups en M-Spoons. Het bestel proces gaat vlot. Als je eenmaal alles in je winkelmandje hebt dan ga je verder met het bestel- en betaalproces. Ik kon een ander afleveradres kiezen, wat fijn is aangezien ik werk. Via iDeal kan je makkelijk de betaling in orde maken. De levertijd van de producten was ongeveer 2 werkdagen, prima. Helaas bleek toch niet alles op voorraad te zijn. Hierover werd ik gebeld en samen met de medewerkster van Kookpunt heb ik besloten om in plaats van de Oxo 1 liter maatkan de 1/2 liter te nemen. Deze is natuurlijk goedkoper en daarom kreeg ik het boek van Elizabeth Davids erbij. Ik kon ook geld terugkrijgen, maar een leuk kookboek erbij is eigenlijk net zo leuk, ik had immers al betaald. De medewerkster van Kookpunt melde me dat het pakketje dinsdag de deur uit ging en waarschijnlijk woensdag bezorgt zou worden. Via de trackandtracecode kon ik het pakketje volgen en inderdaad woensdag werd het bezorgd.

Conclusie

Voor mij is het bestellen van kookspulletjes misschien wel goed, ik was zoals ik al vertelde veel gerichter op zoek naar wat ik echt nodig had. Ik kon op Kookpunt.nl ook vergelijken zoals je het in de winkel doet alleen je hebt de producten niet fysiek in je handen. De service over het niet op voorraad zijnde product was prima en de bezorging ging goed. Vooral het uitpakken is leuk, je weet wat je besteld hebt maar nog steeds blijft het wel een beetje een verrassing. Zo kreeg ik er een minispatel bij en een recept uit een kookboek van Stéphane Reynaud. Het webwinkelen bij Kookpunt is eigenlijk perfect, een enorme keuze in allerlei kook-, bak- en tafel- spullen en je hoeft er geeneens voor de deur uit. Al is de Kookpunt winkel in Rotterdam ook wel een bezoekje waard hoor!

Over Kookpunt

Kookpunt is met bijna 4000m² dé kookwinkel van Nederland. Of je nu op zoek bent naar een sapcentrifuge of een foodprocessor, een keukenmachine of een vacumeerapparaat, Kookpunt heeft álles waar een hobby- of professionele kok van smult. Met merken als KitchenAid, Magimix en Ronneby Bruk heeft Kookpunt bovendien het beste van het beste in huis!

(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.