Tasty Days door Andy Harris

Tasty Days door Andy HarrisKort in de keuken staan, dat wil je wel als je een lange werkdag achter de rug hebt. Niets is moeilijker dan iets verzinnen wat snel klaar is, al gauw kom je op de kant en klaar maaltijden uit, even in de magnetron en klaar. Eigenlijk hoeft koken helemaal niet lang te duren, dat bewijst Andy Harris, hoofdredacteur van Jamie Magazine UK, met zijn boek Tasty Days.

Tasty Days: het kookboek

Tasty Days is een kookboek met recepten voor 10, 20 en 40 minuten. Mediterrane klassiekers en exotische topgerechten zijn de uitgangspunten voor Tasty Days. Morderne gerechten die Andy Harris op zijn vele culinaire reizen is tegengekomen, maar ook gerechten die hij bedacht terwijl hij in de buurtwinkel aan het rondneuzen was. De recepten in dit boek zijn ingedeeld in vis & schaaldieren, vegetarisch & salades, vlees en desserts. De hoofdstukken zijn weer verdeeld in recepten met een bereidingstijd van 10, 20 of 40 minuten. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, uiteraard van huisfotograaf David Loftus, en zijn in duidelijke, korte stappen beschreven. Het boek is trouwens niet gebonden, maar heeft een ringband systeem. Met gekleurde navigatieflappen vind je meteen de recepten die in 10, 20 of 40 minuten te maken zijn.

Wat vind ik van Tasty Days?

Tasty Days is echt een boek uit de Jamie stal, dat zie je aan de fotografie en aan de recepten. Oké David Loftus doet alle fotografie voor de koks uit de Jamie stal en Andy Harris zelf is hoofdredacteur van Jamie Magazine. De recepten zijn makkelijk beschreven eigenlijk kan er weinig mis gaan. Je moet gewoon zorgen dat je de ingrediënten in de keuken hebt staan en er staat je niets meer in de weg om na een drukke dag nog even snel de keuken in te duiken om een verse maaltijd te bereiden. Voldoende ideeën in dit boek.

Wie is Andy Harris?

Andy Harris is een van de creatiefste talenten op het gebied van kookpublicaties. Hij stond aan de wieg van de beste culinaire tijdschriften ter wereld waaronder Vogue Entertaining and Travel en Gourmet Traveller in Australië, Williams-Sonoma Taste in de VS en Jamie magazine in Engeland. Het laatst genoemde magazine wordt momenteel in meer dan 46 landen wordt verkocht, waaronder Nederland. Andy Harris schreef eerder het succesvolle kookboek Een Maand in Marrakesh.

Titel: Tasty Days
Auteur: Andy Harris
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021550619
Winkelprijs: 24,95

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.