Comme un Chef

Comme un ChefFilms over koken, in de keuken, het leven als chef komen er steeds meer, tenminste als je goed zoekt. Comme un Chef is zo’n film waar je eens van gehoord moet hebben, anders zou je er niet zo snel naar op zoek gaan. Bij deze dus! Vanaf 27 november is Comme un Chef te koop op dvd.

Comme un Chef de film

Comme un chef is een culinaire drie sterren komedie van Daniel Cohen en is een film zoals alleen Fransen hem kunnen maken. Je moet dus wel een beetje van Franse humor houden. De film gaat over Jacky Bonnot, gespeeld door Michaël Youn. Hij is een getalenteerde amateurkok, hij heeft geen koksopleiding maar heeft alles zelf geleerd. Echter kan hij zijn dromen niet waar maken. Zijn vrouw is zwanger, voor de restaurants waar hij werkt zijn gerechten veel te culinair. Om toch aan geld te komen neemt hij een baan als schilder bij een verzorgingshuis. Als hij bij de keuken is aangeland dan kan Jacky het niet laten om zich te bemoeien met de keuken. De oudjes waarderen het in eerste instantie niet, maar ondertussen …

Ondertussen heeft sterrenchef Alexander Vauclair, gespeeld door Jean Reno, moeite om zijn gerechten meer swung te geven. Aandeelhouders in zijn restaurant zien liever hippe gerechten op de kaart dan de klassieke gerechten die Alexander nu serveert. Maar dan ontmoeten Alexander en Jacky elkaar en lijken zij samen te gaan werken. Maar gaat het lukken? Kan Jacky zijn baan bij het driesterrenrestaurant van Alexander behouden? Behoudt Alexander zijn drie sterren?

Weetje: Comme un Chef was de openingsfilm van het culinaire programma van het Berlijnse Filmfestival 2012.

Wat vond ik van Comme un Chef?

De film is echt een Franse film, dus met Franse humor en daar moet je wel van houden. Het is in ieder geval een leuke film om te zien. Hoe een kok, zonder op leiding, een driesterrenrestaurant probeert te helpen met het behouden van de sterren. Een grappige kijk in de keuken van een driesterrenrestaurant.

Bekijk hieronder de trailer van Comme un Chef:

Titel: Comme un Chef
Verschenen bij: Lumière
Verschijningsjaar: 2012
EAN: 5425019007171
Winkelprijs: 16,99
Klik op de bovenstaande afbeelding om het te bestellen bij Bol.com!

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)