Literair Kookboek

Literair KookboekEten, drinken, kortom over smaak lees je veel in boeken, alleen speelt het eigenlijk vaak een bijrol. Daarom is het verrassend hoe in dit kookboek culinaire scènes zijn vertaald naar recepten.

Het Literair Kookboek

In Literair Kookboek staan recepten van culinaire scènes uit zowel Nederlandse als internationale klassiekers. Zo zijn schrijvers als Isabel Allende, Jeff Geeraerts, Saskia Noort, Hella Haasse en Leon de Winter vertegenwoordigd in dit boek. Van elk boek krijg je in het kort het verhaal, de culinaire scène, weetjes over het boek zoals literaire prijzen, oplage en dergelijke. Vervolgens krijg je het recept wat echt bij de culinaire scène past. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven over verschillende pagina’s. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat.

Wat vind ik van het Literair Kookboek

Eigenlijk wordt er meer over eten en drinken in boeken geschreven dan ik eigenlijk dacht. Je leest de culinaire scènes wel, maar ze blijven niet echt hangen. Daarom vond ik het Literair Kookboek echt een verrassing. De vertaling van de culinaire scènes naar een bruikbaar recept zijn mooi gedaan en vooral lekker! De weetjes rondom de boeken zijn leuk om te lezen.

Culinaire passage:

Een mooie passage uit A la rechereche du temps van Marcel Proust:

‘zodra ik de smaak herkende van het stukje madeleine dat mijn tante mij, in de lindebloesemthee gedoopt, placht te geven […], kwam het grijze oude huis aan de straat waar haar kamer op uitkeek, als een toneeldecor te voorschijn’

Conclusie:

Literair Kookboek is een boek om cadeau te geven of om cadeau te krijgen als kookliefhebber maar ook als liefhebber van literatuur. Opnieuw word je aangewakkerd om bepaalde boeken te gaan lezen of juist aangewakkerd om in de keuken een gerecht te maken uit je favoriete boek.

Titel: Literair Kookboek
Uitgever: Thoth
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789068686050
Winkelprijs: 24,95

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.