De Wereld rond in 80 Gerechten door David Loftus

De Wereld rond in 80 Gerechten door David LoftusMisschien zegt de naam David Loftus je weinig, maar als ik vertel dat David Loftus dé fotograaf van de Jamie Oliver kookboeken, magazines dan herken je vast deze naam. Natuurlijk heeft David Loftus niet alleen voor Jamie Oliver gefotografeerd, maar heeft hij een veel grotere staat van dienst. 350 Dagen per jaar is David Loftus met zijn fotocamera onderweg om de gerechten van topchefs over de hele wereld te fotograferen. De wereld rond in 80 gerechten is zijn verzameling herinneringen aan topchefs, aan unieke locaties en aan heerlijke gerechten.

Het kookboek

De wereld rond in 80 gerechten begint in Londen ergens in 1872 met een recept van visboer James Cock een favoriet van Phileas Fogg. Na Londen volgt Europa, Egypte & het Midden-Oosten, India, Azië & de Oriënt, Amerika en De Atlantische oceaan over. De reis eindigt uiteraard in Groot-Brittannië. Zoals ik al eerder vertelde hebben veel topchefs een plekje in dit boek met hun gerecht, maar ook David Loftus heeft een aantal recepten in dit boek zelf bedacht. De recepten zijn, hoe kan het ook anders, voorzien van een foto van het eindresultaat. Naast de foto’s van de gerechten, staan in De wereld rond in 80 gerechten, veel andere ‘foodfoto’s’ en andere foto’s wat echt past bij dit boek. Veel van de recepten zijn overigens voorzien van een inleidende tekst. Verder vind je door het boek heen ook allerlei interessante verhalen van David Loftus.

Kortom

Wat een heerlijk kookboek is De wereld rond in 80 gerechten van David Loftus. Als foodie geniet je van de fotografie en van de verscheidenheid aan recepten en dan ook nog zoveel populaire topchefs in één kookboek, helemaal goed!

Titel: De wereld rond in 80 gerechten
Auteur: David Loftus
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021552316
Winkelprijs: 24,95

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “De Wereld rond in 80 Gerechten door David Loftus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.