Sweet Chocolate Sins door Nanette Booij

Sweet Chocolate Sins door Nanette BooijWeer een boek van @zaligzoet, dat belooft wat, van haar eerste boek Sugar Sweet Secrets heb ik gesmuld. Ongeveer twee jaar na het eerste boek van Nanette Booij kwam deze waardige opvolger: Sweet Chocolate Sins, chocolade volgens Zaligzoet. Het boek met bijzondere recepten die druipen van de chocolade. Sweet Chocolate Sins is geen chocoladebijbel noch een naslagwerk, maar biedt je de basis van al die lekkere chocoladegerechten die er zijn.

Het boek: Sweet Chocolate Sins

Na het voorwoord van Nanette lees je in het hoofdstuk ‘things about chocolate’ over de geschiedenis van chocolade, chocoladesoorten en combinaties. Na de tips & trucs over hoe je het boek gebruikt beginnen de chocoladerecepten. Uiteraard begint het receptgedeelte met basisrecepten om vervolgens verder te gaan met hoofdstukken met veel betekende namen cake heaven, guilty pleasures en desserts to die for. De recepten zijn stapsgewijs beschreven, voorzien van foto’s van het eindresultaat gemaakt door Else Kramer en hebben een korte inleiding. Middels steranijs wordt aangegeven of het recept makkelijk of moeilijk is om te maken.

Wat vind ik van het boek:

Wat een lekker boek is Sweet Chocolate Sins, een boek waarbij je tijdens het doorkijken er van al trekt krijgt en zin hebt om te bakken. Zorg dus dat je chocolade en allerlei andere bakspullen in huis hebt! Ik heb al best wel wat boeken over chocolade, de recepten in Sweet Chocolate Sins zijn net even anders dan de andere. Het boek is dus een goede toevoeging. De recepten zijn duidelijk beschreven en de foto’s zijn veelbelovend. Verder heeft dit boek twee leeslinten, misschien te weinig, want er staat wel heel veel lekkers in!

Waarom zou je Sweet Chocolate Sins kopen?

Wil je meer experimenteren met chocolade in de keuken, dan is dit boek echt wat voor jou. De verscheidenheid aan verschillende chocoladerecepten is groot van cakes tot desserts en ook nog eens met verschillende soorten chocolade. Sweet Chocolate Sins is een leuk boek voor jezelf, maar ook erg leuk om cadeau te doen aan de ware chocoladeliefhebber.

Titel: Sweet Chocolate Sins
Auteur: Nanette Booij
Uitgever: Scriptum
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789055940998
Winkelprijs: 19,95

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)