100x Onno Kleyn

100x Onno KleynAls geen ander kan Onno Kleyn gerechten zo beschrijven dat je het al lezende al bijna proeft. Zijn verhalen en recepten deelt hij al sinds negen jaar in de rubriek ‘Volkskeuken’ van de Volkskrant. Een verzameling van de beste bijdragen aan de ‘Volkskeuken’ door Onno Kleyn zijn nu verzameld in 100x Onno, een bundel vol kookgeluk zoals de cover al veelbelovend toeroept.

100x Onno Kleyn heeft, zoals ik al eerder schreef, de beste stukjes die eerder al in de Volkskeuken zijn verschenen. Deze stukjes zijn op volgorde van het jaar. Per maand krijg je dus een aantal fijne recepten. Alle recepten hebben een beeldende verwoording, je mist de foto’s dan ook helemaal niet in dit boek. Dat is voor mij nieuw, want ik bekijk in kookboeken maar al te graag de foto’s van de gerechten om vervolgens pas het recept te lezen. Nu moet ik de inleiding van de recepten gewoonweg lezen en dat is heel verfrissend.

De recepten in dit boek, zijn anders dan ik had verwacht, makkelijk om te maken met producten waarvoor je niet lang hoeft te zoeken. Veel van de recepten zijn zeker goed te doen om op een doordeweekse dag, als je wat weinig tijd heb, te maken. Het leuke aan 100x Onno Kleyn is dat je je niet perse aan de recepten hoeft te houden. Natuurlijk is het na maken van het recept lekker, maar zelf ook toevoegen en experimenteren met de recepten mag best. Wat veel mensen belangrijk vinden in kookboeken is dat je op allerlei manieren kan zoeken naar je favoriete recept. Dat kan in 100x Onno Kleyn op zowel receptnaam als ingrediƫnt, handig!

het onderschrift op de cover van 100x Onno Kleyn, Een bundel vol kookgeluk, klopt helemaal. De recepten zijn lekker en de verhalen smakelijk, een tikje humoristisch en gewoon lekker geschreven. Met 100x Onno Kleyn kan je de nodige uurtjes al lezend en kokend doorbrengen!

Titel: 100x Onno Kleyn
Auteur: Onno Kleyn
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789046814093
Winkelprijs: 14,95

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)