Menu van Oranje op SBS6

Menu van Oranje op SBS6

Eigenlijk kijk ik de laatste tijd helemaal geen kookprogramma’s meer. Misschien mis ik ze net tijdens het zappen of interesseert het me niet meer om weer voor de zoveelste keer naar een seizoen van TopChef te kijken. In ieder geval ben ik niet echt op zoek naar kookprogramma’s, maar pas geleden zag ik deze reclame in een tijdschrift staan. Een nieuw programma Menu van Oranje. Nieuwsgierig ben ik op onderzoek gegaan. Wat is nu dit programma met de beste chefs van het land, de mooiste regionale recepten en het ultieme menu van Nederland zoals de advertentie aangaf?

Menu van Oranje

Bij de titel Menu van Oranje dacht ik eigenlijk dat het programma op zoek ging naar de eetgewoontes van de koninklijke familie van Nederland door de jaren heen (of wat ze nu eigenlijk lekker vinden). Dit is echter niet het geval. In Menu van Oranje worden er in zes voorrondes gekookt door 12 chefs uit 6 Nederlandse regio’s. Deze chefs gaan naar lokale boeren, kwekers en fokkers om hun pure Hollandse producten te halen. Met deze echt Hollandse producten koken de chefs tegen elkaar. De jury proeft de gerechten zonder te weten wie de gerechten gemaakt heeft. In de finale koken de overgebleven chefs hun driegangenmenu met regionale producten. De jury kiest het beste voor-, hoofd- en nagerecht waar het Nederlandse product centraal staat. De winnende chefs mogen uiteindelijk koken voor het Oranje fonds. De jury van Menu van Oranje bestaat uit Janneke Vreugdenhil, Peter Klosse en Edwin Vinke. Geen bekende tv-koks dus! Menu van Oranje wordt gepresenteerd door Bridget Maasland.

Waar ken ik het programma eigenlijk van?

Menu van Oranje is de Nederlandse versie van het populaire BBC programma The Great British Menu. In dit programma kookten de winnende chefs voor de 80ste verjaardag van Queen Elizabeth en het Britse Olympische team.

Waar en Wanneer is Menu van Oranje te zien?

Menu van Oranje is vanaf maandag 22 oktober 2012 om 21:30 te zien bij SBS6.

Bekijk hier alvast een preview van Menu van Oranje:

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Menu van Oranje op SBS6

Reacties zijn gesloten.