Bonbonatelier Janson in Zutphen

Bonbons van Bonbonatelier Janson in Zutphen30 September werd het 10de Chocolade festival in Zutphen gehouden. Eén van de organisatoren van het chocoladefestival is Bonbonatelier Janson in Zutphen. Het was heerlijk herfstweer, dus wij zijn die zondag ook naar Zutphen gegaan. Door de drukte konden we bijna geen kramen zien. Wat we wel hebben kunnen zien was de recordpoging van dit jaar, of eigenlijk wat er nog van over was. Dit jaar is het gelukt om het Guinness Book of Records te halen. De chocoladestukjes die gebruikt werden voor de recordpoging chocolademozaieken werden tijdens het Chocoladefestival verkocht. De gehele opbrengst van de verkochte chocolade ging naar het KWF kankerbestrijding. Natuurlijk hebben we ook een zakje chocolade meegenomen.

Bonbonatelier Janson

Uiteraard hebben we ook een bezoek gebracht aan Bonbonatelier Janson zelf. Vorige keer hadden we er tijdens een triestige, regenachtige lentedag daar al koffie en warme chocolademelk gedronken met een stuk walnotentaart en hadden we een doosje bonbons meegenomen. Daarom moesten we ook deze keer gewoon een doosje bonbons mee te nemen. Omdat we niet konden kiezen hebben we de verkoopster een doosje laten samenstellen, zo is het sowieso een verrassing wat je krijgt.

En hoe zijn die bonbons dan?

Een doosje van 250 gram bonbons bevat ongeveer 15 bonbons en kost rond de 10 euro. Misschien niet goedkoop, maar wel één van de lekkerste doosjes bonbons die je kan kopen. In het doosje krijg je zelfs een certificaat van Bonbonatelier Janson waarop onder andere bewaartips staan. De eerste bonbons zijn inmiddels (op het moment van schrijven) geproefd, en wat kan je daar van zeggen? De bonbons zijn gewoonweg zalig. Bonbonatelier Janson is zeker een aanrader om eens langs te gaan, gewoon om jezelf eens te verwennen als je van chocolade houdt. Het is dat ik niet dichterbij woon, anders was ik er zeker met enige regelmaat te vinden.

Bonbonatelier Janson

Korte Hofstraat 12
7201 KH Zutphen
Tel: 0575-510406

Bekijk hieronder de impressievideo die De Stentor gemaakt heeft van het Chocolade Festival 2012 en de recordpoging:

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)