Handboek Oven door Karin Luiten

Handboek Oven door Karin LuitenEr is weer een nieuw kookboek van ‘Koken met Karin’ Karin Luiten. Karin Luiten ken je vast van haar populaire blog koken.blogo en haar bedrijf Koken met Karin. Handboek oven is al weer het zesde boek van Karin en wordt al gezien als het standaardwerk om alles uit je oven te halen voor de even slimme als luie thuiskok.

Na alles wat je moet weten over verschillende typen ovens en welke attributen die onmisbaar zijn in de keuken als je gebruik wilt gaan maken van de oven beginnen de recepten. De recepten zijn ingedeeld in hartig en zoet. In hartig is weer verdeeld in voorgerecht, groente, aardappel, quiche, pasta en risotto, vlees, vis, pizza en brood en borreldingen. Zoet is ingedeeld in gebakjes, taart, cake, chocola, koekjes, zoete snacks, toetjes, crumble en deeg. Beide delen hebben als afsluiting een aantal basisrecepten.

Zoals we gewend zijn van Koken met Karin zijn de recepten duidelijk beschreven en voorzien van een illustratie van Karin Luiten zelf. Veel van de recepten een foto van het eindresultaat en voorzien van handige tips. Tussendoor geeft de schrijfster allerlei ovengeheim prijs zoals welke bakvormen je nu het beste kan gebruiken, krijg je antwoord op de vraag of je de oven altijd moet voorverwarmen en hoe krijg je het deeg in de vorm. De recepten zijn net even anders dan misschien de standaard ovenschotels en andere baksels. Dit inspireert je misschien om ook eens andere ingrediƫnten te gaan gebruiken in de keuken.

Conclusie

Kortom Handboek Oven is een boek wat thuishoort in de keuken van de thuiskok die meer wil gaan maken van de oven. Het Handboek Oven inspireert je zeker om te experimenteren met je oven thuis. Ook Handboek Oven is weer in de bekende rode kleur die bij Koken met Karin hoort.

Titel: Koken met Karin Handboek Oven
Auteur: Karin Luiten
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789046813041
Winkelprijs: 19,95

(13 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)