Arabia Bij Je Thuis door Merijn Tol & Nadia Zerouali

Arabia Bij Je Thuis door Merijn Tol & Nadia ZeroualiMerijn Tol en Nadia Zerouali brachten de Arabische keuken al eerder bij je thuis met de boeken ‘Arabia’ en ‘Bismilla Arabia‘. In Arabia bij je thuis brengen ze nog meer recepten en kennis uit deze misschien nog wat onbekende keuken dichterbij.

Arabia bij je thuis is ingedeeld in de volgende hoofdstukken: olijven & olijfolie, bulghur & freekeh, gekonfijte citroenen, paprikapasta, harissa & pul biber, tahina, specerijen, kikkererwten & linzen, oranjebloemen- & rozenwater, duivenbladeren, ingelegde groente & kappertjes, couscous, yoghurt, zuivel en kaas, granaatappel & -melaas, sumak, dips & specerijenmengsels, vijgen, dadels & abrikozen, pasta, filo- & yifkadeeg, noten, rijst, smen & arganolie, broodsoorten en vrienden. Belangrijke onderdelen in de Arabische keuken dus.

Elk hoofdstuk in Arabia bij je thuis wordt vooraf gegaan door een inleiding met een duidelijke uitleg over het product wat in het hoofdstuk centraal staat. De recepten hebben veelal zelf ook een anekdote of handige tip. De recepten in dit boek zijn voorzien van een foto van het eindresultaat en zijn duidelijk beschreven.

Met het kookboek Arabia bij je thuis haal je totaal andere smaken in huis dan je gewend bent. Je leert een andere keuken. Om de gerechten te kunnen maken moet je zeker een tochtje maken langs de Turkse, Marokkaanse supermarkt om de ingrediënten in huis te halen. Verder zijn de gerechten zeer gevarieerd en door iedereen te maken. Het wordt experimenteren met andere producten met specerijen. Een heerlijk geurende keuken haal je in huis met het kookboek ‘Arabia bij je Thuis’ van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Wist je overigens dat Merijn Tol en Nadia Zerouali wekelijks in de Viva een aantal pagina’s vol schrijven met hun recepten? Bij deze!

Titel: Arabia bij je thuis
Auteur: Merijn Tol & Nadia Zerouali
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021552200
Winkelprijs: 29,95

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.