AntiPasti door Loes Janssen Miraglia

AntiPasti door Loes Janssen MiragliaVan Loes Janssen Miraglia kende ik de kookboeken Sicilicious en Italiaans Vegetarisch al. Antipasti is een duidelijk vervolg op Italiaans Vegetarisch. Zelfde format en layout en vol verrassende Italiaanse recepten. Antipasti een kookboek vol recepten van kleine gerechtjes die je in de trattoria’s vindt en bij vrienden en familie eet. Kortom een boek vol Italiaans lekkers.

Antipasti start met een hoofdstuk vol geschiedenis en keukenfeiten. Zo stamt de antipasti vermoedelijk uit de tijd van het Romeinse rijk en hoor je bij antipasti altijd seizoensproducten te gebruiken volgens de Italianen. Van een groot aantal ingrediënten die in dit boek gebruikt worden krijg je in dit hoofdstuk een duidelijke uitleg. In de opvolgende hoofdstukken krijg je de recepten voor de antipasti. De hoofdstukken zijn verdeeld in pesce (vis), carne (vlees), verdure (groente) en pane (brood). Als afsluiter in dit boek krijg je een aantal menu’s gebaseerd op de recepten in dit boek.

De recepten hebben zowel een Italiaanse als een Nederlandse receptnaam (een Italiaanse naam staat natuurlijk erg mooi op menukaartjes). De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven. De recepten zijn niet allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat. Door het boek heen vind je handige tips om je gerecht net weer anders te maken.

Antipasti is een heerlijk kookboek wanneer je thuis voor je familie en vrienden Italiaanse gerechtjes wilt klaarmaken. De recepten in Antipasti van Loes Janssen Miraglia zijn gevarieerd, je kan voor iedereen wel wat lekkers maken. Een nononsense Italiaans kookboek.

Titel: Antipasti
Auteur: Loes Janssen Miraglia
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045203669
Winkelprijs: 19,95

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)