Extra Vergine ‘Het Mediterrane Olijfolieboek’ door Erik Spaans en Jolande Burg

Extra Vergine Het Mediterrane Olijfolieboek door Erik Spaans en Jolande BurgTegenwoordig is olijfolie helemaal ingeburgerd in de Nederlandse keuken, mede door tv-koks als Jamie Oliver die werkelijk overal olijfolie voor gebruikt. Over olijfolie valt nog veel te leren. Olijfolie herken je aan zijn bijzondere smaak, maar daarnaast heeft het ook bijzondere eigenschappen voor gezondheid en huid. Erik Spaans en Jolande Burg hebben zich verdiept in de olijfolie, de eigenschappen en het gebruik van olijfolie in de mediterrane streken. Dit resulteerde in dit informatieve kookboek: Extra Vergine ‘Het Mediterrane Olijfolieboek’.

Extra Vergine start met een inleiding met informatie over olijven en olijfolie zelf. Hierin lees je onder andere onderwerpen zoals: hoe gaat het plukken en persen van de olijven in zijn werk, wat zijn de verschillende olijfoliën en olijfolie en gezondheid. Daarnaast is ook een hoofdstuk gewijd aan cosmetica & huidverzorging. Hierin lees je over de verwerking van olijven in crèmes en zeep en het gebruik van olijfolie in de thuisapotheek.

Na alle informatie rondom olijfolie in Extra Vergine krijg je van Jolande Burg een aantal kook- en olietips met een drietal basisrecepten, zoals het inmaken van olijven, voordat de echte recepten beginnen. De recepten in Extra Vergine ‘het mediterrane olijfolieboek’ zijn ingedeeld in de vier landen, Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland, waar olijfolie eigenlijk een gemeengoed is. Elk hoofdstuk begint met een inleiding over het gebruik van olijfolie in het betreffende land. Vervolgens krijg je typische olijfolie gerechten uit het land. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van een olijfolie-tip.

Olijfolie is een veelzijdig product, dat bewijst Extra Vergine ‘het mediterrane olijfolieboek’ van Erik Spaans en Jolande Burg zeker. Het boek biedt een bron aan informatie, afgewisseld met mooie fotografie en heerlijke recepten. Een boek om je echt te verdiepen in de wereld van olijfolie.

Titel: Extra Vergine – Het Mediterrane Olijfolieboek
Auteur: Erik Spaans & Jolande Burg
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045203768
Winkelprijs: 19,95

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)