Leon Zoete Waren & Hartige Zaken door Claire Ptak en Henry Dimbleby

Leon Zoete Waren & Hartige Zaken door Claire Ptak en Henry DimblebyLeon ‘Zoete Waren & Hartige Zaken’ is de opvolger van ‘het leukste kookboek van de wereld’: Leon. Leon is overigens een populaire biologische fastfoodrestaurantketen in Groot Brittannië. Net als het eerste kookboek van Leon is Leon ‘Zoete Waren & Hartige Zaken’ kleurrijk, boordevol leuke illustraties en mooie foto’s.

Leon Zoete Waren & Hartige Zaken begint met een inleiding waarin je veel leest over ingrediënten, spullen, tips en technieken voor beginners en gevorderden en waar in je uitleg krijgt over bakken met alternatieven. Vervolgens zijn de recepten ingedeeld in twee delen ‘elke dag’ en ‘feestdagen’.

In het deel één: elke dag vind je recepten voor ontbijt, powersnacks, theetijd, toetjes, koken met kinderen, brood & hapjes en zoetigheid. In deel twee: feestdagen krijg je recepten voor Pasen, St. George day, Moederdag, Vaderdag, Wimbledon, Halloween, Guy Fawkes’Night, Thanksgiving, Kerstmis, Nieuwjaar, Suikerfeest, Valentijnsdag, Verjaardagen, Doopfeest en Dodenwake. Kortom voor bijna alle gelegenheden is er wel een recept met zoete waren of hartige zaken te vinden. Aan het einde van het boek is er nog plek voor nog meer lekkers uit de Leon keuken zoals onder andere de lekkerste quiches.

De recepten in Leon Zoete Waren & Hartige Zaken zijn stapsgewijs beschreven en veelal voorzien van een foto van het eindresultaat. Daarnaast staan er bij de recepten vaak handige tips en leuke anekdotes. Veel van de recepten zijn vooraf al getest door schillende koks, het kan dus thuis bijna niet meer misgaan!

Wat een heerlijk boek is Leon Zoete Waren & Hartige Zaken! Het boek valt al op als je in de boekwinkel snuffelt bij de kookboeken. De cover met de engel en de opvallende geel en blauwe kleur springt er uit, omdat het eens anders dan andere kookboeken is. Fijn is dat het kookboek net als het eerste Leon kookboek twee leeslinten. Grappig zijn de stickers achter in dit kookboek, een pagina vol mooie, kleurrijke Leon stickers. Overigens wordt in dit boek weinig gebruik gemaakt van bloem, suiker of eieren en is er aandacht besteed aan veganistische en glutenvrije recepten. Kortom de recepten zijn naast lekker ook nog gezond!

Titel: Leon ‘Zoete Waren & Hartige Zaken’
Auteur: Claire Ptak & Henry Dimbleby
Uitgever: Van Dishoeck / Lannoo
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789077330272
Winkelprijs: 34,99

(42 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.