Albert Heijn Tussendoortjes met Gedroogd Fruit

Albert Heijn Tussendoortjes met Gedroogd FruitSinds vorige week ligt er weer iets nieuws in de schappen van Albert Heijn: tussendoortjes met gedroogd fruit de ‘AH Gedroogd Fruit Tussendoortjes’. Deze tussendoortjes zijn op basis van gedroogd fruit en verkrijgbaar in reepjes, zakjes en doosjes met verschillende soorten fruit. Zelf heb ik de doosjes en de zakjes uitgeprobeerd.

Het assortiment bestaat zoals ik al eerder schreef uit doosjes, reepjes en zakjes. De AH doosjes gedroogd fruit zijn verkrijgbaar in de smaken sultana/rozijn, abrikoos/rozijn en appel/rozijn. De AH reepjes gedroogd fruit zijn verkrijgbaar in de smaken aardbei//peer/appel en peer/appel. De AH zakjes gedroogd fruit zijn verkrijgbaar in de smaken ananas/abrikoos/mango en cranberry/abrikoos/mango. De AH pakjes gedroogd fruit zijn 98% puur fruit en zijn 89 kCal per doosje van 28 gram. Verdere toevoegingen zijn voor sultana/rozijn plantaardige olie en voor de rozijn/abrikoos en rozijn/appel rijstebloem en conserveermiddel E220. De zakjes AH gedroogd fruit cranberry/abrikoos/mango zijn 89% puur fruit. Verdere toevoegingen zijn ananassiroop, geconcentreerd ananassap, zonnebloemolie, conserveermiddel E220, rijstebloem. De andere smaak abrikoos/ananas/mango heeft maar liefst 99% puur fruit. Ook hier wordt rijstebloem en conserveermiddel E220 toegevoegd.

Maar wat vind ik er nu van?

De AH tussendoortjes met gedroogd fruit is natuurlijk een handige manier om toch aan je dagelijkse fruit te komen. Zelf vergeet ik nog wel om bijvoorbeeld een appel mee te nemen, heb ik hem mee dan heb ik weer geen mesje of blijft de appel weer veel te lang onderin mijn tas zitten. De zakjes en doosjes AH gedroogd fruit zijn toch dan makkelijker om mee te nemen en door het ‘snackgehalte’ van een zakje of doosje eet je het toch sneller. Even zo’n snoepmomentje. De doosjes deden me overigens veel aan die kleine rode doosjes rozijntjes of uitdeeldoosjes Smarties. De smaak, lekker. Het is gedroogd fruit, dus de smaak is sowieso anders dan vers fruit. De AH tussendoortjes met gedroogd fruit zijn perfect om mee te nemen in je lunchtrommel (of die van je kind) of gewoon zo in je tas. Het helpt je in ieder geval wel om zo je dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit te halen.

De prijzen:

De prijzen van de Albert Heijn tussendoortjes met gedroogd fruit zijn:
AH doosjes gedroogd fruit: 1,89 per verpakking met zes doosjes.
AH reepjes gedroogd fruit: 1,99 per verpakking met zes repen.
AH zakjes gedroogd fruit: 2,99 per verpakking met vijf zakjes.

(477 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 gedachten over “Albert Heijn Tussendoortjes met Gedroogd Fruit”

  1. Wel interessant, want gedroogd fruit is zeker geen vervanger voor fruit. Er zitten veel minder vitamines in. Daarnaast zit er ook Sulfiet in (E220) wat ook niet echt gezond is voor je. Uiteraard is het gezonder dan snoep eten, maar ik zou zeggen kijk eens op de markt of bij een natuurwinkel voor gedroogd fruit.

Reacties zijn gesloten.