Pickwick Finest Classics

Pickwick Finest Classics Dutch Grey, Flowery Java, Golden batavia, dutch tea blendThee, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zelf houd ik vooral van smaakjesthee, zoals de Pickwick Turkish Apple en de Caramelised Pear. Van Pickwick kreeg ik vier nieuwe smaken: Dutch Grey, Flowery Java, Golden Batavia en Dutch Tea Blend. Drie klassieke theeën en één moderne klassieker. Dat theeën zonder een toegevoegde smaak toch nog zo verschillend kan zijn. De één wat bloemiger en zachter dan de ander, andere geurtonen, net een andere kleur. Leuk dus om vier soorten zo naast elkaar te proeven.

Vier smaken ‘Pickwick Finest Classics’

Pickwick brengt dus weer de echte theeklassiekers terug. Nieuw zijn de varianten Dutch Grey, Flowery Java en Golden Batavia. De vierde klassieker is de Dutch Tea Blend. Deze moderne klassieker is eerder dit jaar al op de markt verschenen als de tegenhanger van de English tea blend. De Dutch Grey is het broertje van de Earl Grey. Deze thee heeft een frisse smaak (en geur). De Flowery Java is juist weer een bloemige thee. Deze thee is geïnspireerd op de oosterse geuren. Golden Batavia is dan weer de wat pittige thee door de combinatie van het peperige yunnan en de Javaanse thee.

Wat vind ik er van?

Natuurlijk heb ik de vier smaken allemaal geprobeerd en zoals ik al eerder zij was ik verrast door de verschillende smaken. Natuurlijk kende ik het verschil tussen de English tea blend en de earl grey wel maar echt in verdiept had ik me niet. Nu heb ik deze vier smaken naast elkaar gehad. De thee lijkt op elkaar, maar ook weer niet. De geur, smaak en kleur zijn net even anders. Uiteraard door de verschillende blends. Mijn favoriet? Dat ligt waarschijnlijk aan het moment van de dag. De bloemige ‘Flowery Java’ is lekker tijdens de lunch, zonnetje. Terwijl de Golden Batavia meer richting de avond neigt door de volle smaak. De Dutch Grey is bijvoorbeeld weer lekker ’s ochtends, terwijl de Dutch Tea Blend eigenlijk wel de hele dag kan. Eigenlijk is het jouw smaak wat bepaald, wanneer jij een smaak het lekkerst vindt.

Theesommelier

Door het proeven van deze theeën snap ik beter wat Johannes van Dam tijdens de Culiperslunch bedoelde over dat restaurants eigenlijk te weinig met thee doen. Niet iedereen drinkt namelijk wijn en neemt dan of water of een colaatje, terwijl dat misschien wel afbraak doet aan wat je gaat eten. Met een juiste thee kan je de smaak van je gerecht ook tot zijn recht komen net als wat wijn met je gerecht doet. Dus geen wijnsommelier, maar theesommeliers. Dat wordt dus de komende tijd experimenteren met thee bij een gerecht!

Vanaf september 2012 zijn de Pickwick Finest Classics verkrijgbaar bij de bekende supermarkten en Douwe Egberts Cafés. Een pakje Pickwick thee met 20 eenpersoonszakjes kost 1,49 (adviesverkoopprijs).

(57 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.