Aperol Spritz

Aperol SpritzHet drankje van deze zomer is ongetwijfeld Aperol Spritz. Een zomers drankje van 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 scheutje bruiswater. Ook op een warme herfstdag of zelfs een koude winterdag en uiteraard op Koninginnedag is Aperol Spritz een prima drankje om te drinken.

Aperol is een Italiaans aperitief wat oorspronkelijk door Barbieri werd geproduceerd. Tegenwoordig wordt Aperol door Campari geproduceerd. Aperol heeft een alcohol percentage van 11 procent en een hoog suikergehalte. Bij vergelijkbare andere likeuren is de alcoholpercentage hoger. Aperol wordt al sinds 1919 gemaakt, maar pas na de tweede wereldoorlog werd het populair. Ingrediënten van Aperol zijn onder andere sinaasappel en rabarber, ingrediënten die je dus ook gewoon in de keuken gebruikt. Je ruikt ook zeker de sinaasappel als je de fles openmaakt. Daarnaast heeft Aperol ook iets stroperigs, dit komt door het hogere suiker gehalte.

Met Aperol wordt uiteraard geëxperimenteerd. Hierdoor is Aperol Spritz geïntroduceerd. Dit kende ik al, Aperol Spritz werd namelijk geserveerd tijdens de lancering van Jamie Magazine. Ik dacht toen nog dat het gewoon zo verkocht werd. Niets is minder waar, Aperol Spritz is een mix van drie verschillende ingrediënten, waarvan Aperol het belangrijkst is. Zoals ik al eerder vertelde maak je het door drie delen prosecco te mixen met twee delen Aperol en één deel bruiswater (sodawater). De Aperol Spritz serveer je niet in een wijn-, bier- of longdrink-glas. Je doet er ook geen rietje of stirrer bij. Je drinkt het zoals je het gemaakt hebt. Aperol Spritz is eigenlijk een uitermate licht aperitief / zomers drankje (maar ook in de winter mag je Aperol Spritz best drinken!)

Kortom geniet nog van een echte, onvervalste Aperol Spritz. Koop een fles Aperol, een fles prosecco en een fles bruiswater en ga aan de gang en verras je vriendinnen!

(242 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)