Nespresso Crealto de nieuwe limited edition van 2012

Nespresso CrealtoOp Brutsellog.nl heb je het vast al gezien. Vorige week zondag was ik uitgenodigd voor de Nespresso Sunday Brunch. Nespresso club leden konden voor een speciale prijs genieten van brunch en de nieuwste limited edition smaak van Nespresso. Op vijf plaatsen in Nederland werd deze brunch gehouden, zelf was ik uitgenodigd in Amsterdam in Tunes restaurant & bar by Schilo in het Conservatorium Hotel. Een mooie locatie voor deze bijzondere espresso.

Waarom een brunch om een nieuwe Nespresso smaak te introduceren zul je je afvragen? Deze limited edition is een ontmoeting tussen koffiekennis en gastronomie. Alexander, managing director Nespresso Benelux, vertelde er zeer geanimeerd over aan tafel. Nespresso Crealto is ontstaan tijdens een ontmoeting tussen Alexis Rodriguez, expert groene koffie Nespresso, en Mauro Colagreco, chef van het twee sterren restaurant Mirazur.

Alles draait eigenlijk om de term ‘slow cooking’, deze term is al bekend in de haute cuisine en ook thuis in de keuken. In de koffiewereld is dit helemaal nieuw. De koffie wordt nog op een snelle manier gebrand, tot Nespresso Crealto. Alexis heeft drie verschillende soorten Arabica-koffies geselecteerd uit Midden-Amerika, Zuid-Amerika en IndonesiĆ«. Twee van deze bonen hebben een langere branding, 3x langer dan normaal, op een lage temperatuur. Dit zorgt voor een diepere intensiteit en een zeer ronde smaak.

Friandises bij Schilo van Coevorden Nespresso CrealtoNespresso Crealto drink je puur zonder suiker, maar, zo vertelde Alexander, Nespresso Crealto met melk is ook een goede combinatie. Door de intensiteit 8 van Nespresso Crealto krijg je de perfecte cappuccino of latte macciato. Bij de presentatie kregen we de smaak uiteraard puur geserveerd. Schilo van Coevorden vertelde over zijn smaakbeleving bij deze nieuwe Nespresso creatie. Hij had dit uitgebeeld naar de smaken nougat, limoen en amandel. Deze smaken werden als friandises bij de Nespresso Crealto gepresenteerd.

De nieuwe Nespresso Crealto is bijzonder van smaak, het is sterk maar toch ook weer niet. Met de verschillende friandises proefde je ook de verschillende noten van deze smaak. Zelfs mijn vriend die normaal Nespresso Volluto en Cosy, veel lagere intensiteit, drinkt kon deze smaak zeer waarderen. Een Nespresso met een bijzondere, verfijnde smaak!

Nespresso selecteert koffiebonen over de hele wereld en helpt de koffieboeren om bonen van goede kwaliteit te leveren door een betere prijs te bieden.

Binnenkort is Nespresso Crealto tijdelijk verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques en online! Proef ook snel van deze bijzondere, gastronomische smaak van Nespresso Crealto!

Bekijk hieronder de inspirerende Nespresso YouTube:

(41 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.