Lay’s Oven Baked Chips

Lay's Oven Baked Chips

Mijn vader heeft zijn eerste Buzzer campagne. Hij mocht vijf smaken Lay’s oven baked chips proeven. Een tijdje geleden werd een grote doos bezorgd met deze smaken en 15 kleine uitdeelzakjes. Ook ik heb er van geproefd en wat zijn deze chips lekker.

De Lays Oven Baked chips zijn er in vijf verschillende smaken, namelijk barbecue, cheese onion, mediterranean herbs, naturel en roasted paprika. De chips is 70% minder vet dan gewone chips. Je vingers zijn na het pakken van de chips inderdaad een stuk minder vet.

De bedoeling achter Lay’s Oven Baked is het genieten van de chips met een wijntje erbij. Wijnkenner Harold Hamersma heeft ook deze vijf smaken geproefd en er een passende wijn bij gekozen. Zo drink je bij de smaak barbecue een stevige rode wijn zoals een Shiraz of Cabernet Sauvignon. Bij de smaak cheese onion past een ronde, volle witte wijn zoals Elzas of Chardonnay. Bij de mediterranean herbs past een droge rosé zoals een Languedoc of Navarra. Bij de naturel past een krokant, frisse witte wijn zoals de Saivignon blanc of de Rueda. Bij roasted paprika past een geurige witte wijn zoals de Pinot Grigio of de Viognier. Harold Hamersma heeft dus bijzonder ‘chips-bij-wijn combinaties’ gemaakt.

Maar wat vinden we nu van de chips? De Lay’s oven baked chips zijn inderdaad een stuk minder vettig dan normale chips. De chips doet ook wat droger aan. De chips is wat dikker gesneden dan normaal. De smaken van de chips zijn subtiel, niet overdreven. Het is perfect voor bij een verjaardagsborrel of voor een avondje languit op de bank.

(191 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.