Allerhande 08/2012

Allerhande 08/2012 coverHet Italië nummer van Allerhande is weer verschenen op de Ipad en in de winkels van Albert Heijn. Speciaal voor dit nummer reisde Allerhande af naar Toscane om samen met de familie Fantoni deze Italië-special te maken. Maar liefst 61 gerechten delen de Fantoni’s met de lezers van Allerhande.

In deze Allerhande krijg je recepten voor een lunch bij ‘mamma’, een heerlijke, lange Italiaanse lunch. Enrico Fantoni deelt zijn favoriete risotto’s, mamma deelt zeven pastagerechten uit haar kookboekje, Salvatore maakt zijn 10 favoriete bruschetta hapjes en Roberto deelt zijn favoriete recepten met de verschillende Italiaanse kaassoorten. Slager Salvatore Fantoni deelt zijn geheimen van echt Italiaanse vleesgerechten en nichtje Irene laat je ‘de smaak van nostalgie’ van het Italiaanse bakken proeven.

Deze maand staan in ‘Vers!’ typische Italiaanse groente centraal namelijk tomaat, aubergine, paprika, venkel, courgette en rucola. Laat dit nu ook nog net het beste van het seizoen zijn! In de kookles leer je deze maand zelf gnocchi en tiramisu maken en in ‘zo doe je dat’ deze keer een overzicht van een aantal pastasoorten en wat staat er nu eigenlijk altijd op voorraad in de Italiaanse keuken?

Allerhande is gratis te downloaden via de Allerhande iPad app of af te halen bij een Albert Heijn bij je in de buurt.

(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)