Molenwinkel ‘Molen de Vlijt’ in Wageningen

Molenwinkel 'Molen de Vlijt' in WageningenIn Wageningen staat molen ‘De Vlijt‘. Deze molen is nog steeds beroepsmatig in werking is. De hele week worden er verschillende granen gemalen. Erbij zit een molenwinkel. Zaterdag zijn we daar langs geweest om verschillende broodmixen te kopen. Wat een keuze hebben ze in de molenwinkel. Zelf kozen we voor walnotenbroodmix, maisbroodmix en verse muesli (zonder suikers).

Als je zelf brood bakt is deze molenwinkel echt een walhalla. Al het denkbare om brood te bakken is aanwezig. Zo zijn de broodmixen handig, maar er is meel, droge gist, mout en noem maar op om zelf je perfecte broodmix samen te stellen. Naast de broodmixen, meel en granen kan je in de molenwinkel onder andere ook pasta’s, cake- en koekmixen, noten, zuidvruchten, peulvruchten, honing en diverse broodbeleg kopen.

De molenwinkel is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Op zaterdag kan je zelfs de molen bezichtigen en met een beetje geluk draait de molen zelfs. Leuk om te weten: zaterdag 8 september 2012 wordt er in de straten rondom Molen de Vlijt een molenmarkt gehouden. De molenmarkt heeft dit jaar als thema ‘duurzame kijk op de wijk’. Zo zijn er streekproductproducenten, is er een vrijwilligersmarkt en zijn er verschillende activiteiten voor jongeren. Kortom zeker een kijkje waard!

Molen “De Vlijt”
Harnjesweg 54A
6706 AT Wageningen
Tel: 0317-418120

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.