La Cucina door Lily Prior

La Cucina - Lily PriorLa Cucina is een boek over de liefde en de liefde voor de Siciliaanse keuken. Hoofdpersoon Rosa gaat na de geboorte van haar broertjes, wat een Siamese tweeling blijkt te zijn, helemaal los in haar moeders keuken. Ze maakt de lekkerste sauzen en noem maar op. Dan ontmoet zij Bartholomeus en zij worden hartstochtelijk verliefd. Alleen de liefde is niet voorbestemd, Bartholomeus wordt doodgeschoten en Rosa moet vertrekken uit huis.

Op een kamers in de grote stad gaat zij aan de slag als bibliothecaresse met een voorliefde voor culinaire boeken. Uiteraard blijft ook naast haar werk het koken een grote liefde. Andere bibliothecaressen zien Rosa als de eeuwige maagd, tot een onbekende Engelse man langskomt hij zet Rosa in vuur en vlam. Ze hebben dezelfde verlangens zowel in de liefde als in de liefde voor het koken. Maar is deze liefde wel voorbestemd.

La Cucina is een boek wat snel wegleest. Het lijkt verdacht veel op een pocketroman, maar dan misschien wat beter uitgewerkt. De passie voor het koken van Rosa is zeker goed uitgewerkt.

Titel: La Cucina
Auteur: Lily Prior
Uitgever: Het Spectrum
Verschijningsjaar: 2001
ISBN: 9789027472953
Genre: Roman

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)