Mannen, Geld & Chocola door Menna van Praag

Mannen, Geld & Chocola - Menna van PraagDoor de eerste paar pagina’s van dit boek kwam ik eigenlijk helemaal niet. Maar door toch stug door te blijven lezen in ‘Mannen, Geld & Chocola’ begreep ik het idee achter het boek. Hierdoor had ik het boek ook snel uit.

Mannen, Geld en Chocolade gaat over Maya. Zij runt een koffiehuisje wat niet echt goed loopt. Zij is stiekem verliefd op een klant, propt zich vol met allerlei lekkere taartjes uit haar winkeltje en moet de eindjes aan elkaar knopen. Maar dan komt een klant, een oudere dame, die haar een aantal dingen verteld die haar aan het denken zetten. Als dan ook haar nichtje haar adviseert om contact op te nemen met Sophie, een paranormaal begaafde, bedenkt Maya, met enige scepsis dat zij dit moet doen. Als ook Sophie een aantal rake dingen zegt, besluit Maya om haar leven te veranderen. Ze sluit een maand haar koffiehuis en gaat doen waar zij gelukkig van wordt, namelijk schrijven. Maya zit veel beter in haar vel, wordt gelukkig met haar ‘geheime’ liefde. Het lukt haar alleen niet om in deze goede flow te blijven, maar door ‘toevallige’ ontmoetingen kan ze haar leven uiteindelijk op het juiste spoor krijgen.

De essentie van het boek draait om het gelukkig zijn met jezelf, doen wat je hart je ingeeft en niet wat je verstand zegt. Het boek is niet al te dik en heeft een redelijk groot lettertype. Als je eenmaal in het verhaal zit leest ‘mannen, geld & chocola’ makkelijk weg. Aan het einde van het boek geeft de schrijfster nog een aantal recepten van de taartjes uit het koffiehuisje van Maya.

Titel: Mannen, geld & chocola
Auteur: Menna van Praag
Uitgever: Archipel
Verschijningsjaar: 2009
ISBN: 9789063055509
Genre: chicklit
Winkelprijs: 14,95

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)