Culinaire Saisonnier Zomer 2012

Culinaire Saisonnier Zomer 2012De zomereditie van Culinaire Saisonnier, het seizoensmagazine voor de professionele gastronomie is weer verschenen. Onder andere lees je in dit nummer een uitgebreid chefsportret van de gebroeders Roca van het Spaanse restaurant El Celler de Can Roca.

Uiteraard neemt Culinaire Saisonnier ook een kijkje bij ‘Ami Saisonniers’. In dit nummer wordt Bon-Bon in Brussel bezocht. Verder gaat Saisonnier ondere andere ook op bezoek bij restaurant Costes in Boedapest, restaurant Akrame in Parijs en bij de winnaar van Saisonnier’s persprijs 2011 Marco Krispijn van ’t Lagerhuys. De chefs geven allen hun recepten prijs en dit zijn bijzondere culinaire gerechten.

Naast alle restaurants krijg je in Culinaire Saisonnier ook veel achtergrond verhalen te lezen over producenten en over verschillende ingrediĆ«nten. Zo lees je in dit nummer over de kazen uit het Franse Saint-Marcellin. Maar ook over een Belgische kaas ‘La Boulette de Nivelles’ en lees je het derde deel over het Livar vlees. Ook lees je over een bijzondere oosterse pasta ‘tahini’, een nieuwe trend in de keuken en leer je alles over de artisjok, mortadella en dop lambrusco.

Een groot aantal professionals van verschillende professies hebben hun eigen column in Culinaire Saisonnier. Zo zijn er columns gewijd aan groente & fruit, wild, vis, brood en hygiƫne. Ook schrijft Carine, de vrouw van de eerste hoofdredacteur Norbert Koreman, een column in dit magazine.

Culinaire Saisonnier is een mooi magazine voor iedereen die in de gastronomische wereld werkt. Mooie culinaire gerechten, mooie achtergrond verhalen en columns van eigenlijk je collega’s. Ook een hobbykok die net een stapje verder wil is Culinaire Saisonnier een mooi magazine. Je krijgt er volop inspiratie uit en je hebt een boel aan alle achtergrondinformatie. Kortom, gewoon eens lezen!

Culinaire Saisonnier is nu ook op de iPad te lezen via MagZine.

www.saisonnier.net

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)