Streekproducten Shoplog

Streekproducten

Vorige week waren we een midweekje weg. Even met zijn twee in een huisje op Landal de Vlegge. We hadden die week heerlijk weer dus konden we er lekker op uit trekken. Op zoek naar leuke dingen kwamen we ook leuke en vooral lekkere streekproducten tegen. Op de foto hierboven zie je een drietal bakmixen staan, een appelstroop, dropsiroop en advocaat.

In Ommen zagen we het winkeltje De Groene Marke, een boerderijwinkel vol met streekproducten. Waaronder ook verse kaas, groenten en aardappelen. Maar binnenkort meer over dit leuke winkeltje. Hier kocht ik twee bakmixen een cakemix van De Bakzolder ‘frambozencake met witte chocoladestukjes’. Deze mix komt van een kookwinkeltje uit Elburg. Een andere bakmix die ik er kocht was de ‘Kruidkoekmix walnoot cranberry’ van Korenmolen Windlust. Deze molen ligt in het plaatsje Radewijk.

Verder hebben we bij IJshoeve Bosman naast een overheerlijk ijsje te hebben gegeten ook een flesje zelfgemaakte advocaat meegenomen. Michel koos de bosvrouwtjes advocaat, naast deze advocaat zijn er ook nog drie andere smaken. Verder wordt er op de hoeve ook ijs gemaakt waar je ook bekers van kan kopen en echte boer’n jongens. Daarnaast hebben we in dit winkeltje ook nog een bakmix gekocht van Korenmolen Windlust: de ‘winterwondercake’ met amandelsmaak. En hebben we ook appelstroop van Theo van Woerkom en dropsiroop van De Kruidige Keuken meegenomen. Ik viel gewoon voor het potje en het flesje.

Binnenkort wordt er dus wel wat afgebakken met deze leuke bakmixen. Maar ook de appelstroop en advocaat zal ons smaken en voorlopig hoeven we ook niet meer bang te zijn voor een kriebelhoestje. Natuurlijk had ik nog wel meer streekproducten kunnen meenemen zoals een blauwe bessenjam of een echte krentewegge (maar die hebben we stiekem al opgegeten). Wat nu een uitdaging wordt is dit soort leuke winkeltjes ook bij mij in de buurt (of rond een toekomstige vakantieplaats) te vinden.

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.