‘kHebjelief, en Trek! door Paul de Leeuw

'kHebjelief, en Trek! door Paul de LeeuwInmiddels is de kookografie ‘kHebjelief, en trek! al weer toe aan de derde druk. Paul de Leeuw is dus populair! ‘Hebjelief, en Trek! is eigenlijk een autobiografie doorspekt met een fijn aantal recepten. Met een vrolijke chaos neemt Paul de Leeuw je mee door de 5 decennia van zijn leven, in 2012 is hij 50 jaar geworden, en de gerechten die door de jaren bij zijn leven horen.

De recepten ‘afgeknipte spaghetti + 50 andere recepten’ zijn recepten die misschien niet hoogstaand culinair zijn, maar dat hoeft ook niet perse, dat past ook niet echt bij dit boek. De recepten zijn juist huis, tuin en keuken recepten van vroeger zoals stoofpeertjes met ijs advocaat, slagroom en cacao en modernere recepten als de thaise beefsalade. De recepten zijn goed beschreven en voorzien van een foto van het eindresultaat.

Het biografie deel van het boek neemt je, zoals ik al eerder vertelde, mee door het leven van Paul de Leeuw. Per decennia wordt op vrolijke, ontroerende wijze het verhaal van Paul de Leeuw verteld: over hoe hij zijn eerste auto kocht met het verdiende geld bij Van Der Valk, hoe hij droomde over de toneelschool en de adoptie van zijn twee zoontjes. De foto’s in ‘kHeb je lief en trek komen grotendeels uit het privé archief van Paul de Leeuw, daarnaast staan er leuke reclamefoto’s in van vroeger. In ieder geval is het boek rijkelijk geïllustreerd.

Kortom een boek wat een kijkje van dichtbij neemt in het leven van Paul de Leeuw, vol belangrijke gebeurtenissen en wat er eigenlijk allemaal bij gegeten werd. Ben je een Paul de Leeuw fan dan is dit zeker een leuk boek!

Titel: ‘kHebjelief, en Trek!
Auteur: Paul de Leeuw
Uitgever: Carrera
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789048813582
Winkelprijs: 24,90

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.