José Pizarro’s Spaanse Smaken door José Pizarro

José Pizarro's Spaanse Smaken door José PizarroIn het boek ‘José Pizarro’s Spaanse Smaken’ neemt José Pizarro je mee op reis door de verschillende keukens van Spanje. Een keuken waar ik eigenlijk weinig uit kook. Wellicht komt hier dus binnenkort verandering in.

José neemt je zoals ik al eerder vertelde mee door Spanje. Het boek is dan ook ingedeeld in ‘het noorden’, waarin hij de streken Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland, Rioja en Navarra bezoekt. In ‘het oosten’ bezoekt José de streken Catalonië, Valencia en Murcia. In ‘het midden’ komen de streekkeukens van Aragon, Castilië-Léon, Extramadura, Madrid en Castilië la Mancha aanbod en ‘het zuiden’ staat voor de streek Andalusië.

Elk hoofdstuk begint met een inleiding over de streek en de verschillende keukens van de streken. De recepten worden vooraf gegaan door een inleiding en zijn in duidelijke stappen beschreven. De recepten zijn niet allemaal voorzien van een foto van het eindresultaat. Verder neemt ‘José Pizarro’s Spaanse Smaken’ je mee op reis door Spanje met de sfeerfotografie. Foto’s die je aan je (culi)vakantie in Spanje doen terugdenken. Het boek eindigt met een aantal onmisbare Spaanse basisrecepten.

José Pizarro’s Spaanse Smaken is een kookboek met authentieke Spaanse gerechten. Een kookboek voor de liefhebber van de Spaanse keuken. De recepten in dit boek zijn van verschillende niveaus, zowel een beginnende hobbykok als de gevorderde hobbykok kunnen met de recepten overweg.

José Pizarro wordt in Engeland gezien als de ambassadeur van de Spaanse keuken. Hij heeft een restaurant en een tapasbar in Londen, kookt in het BBC-programma Saturday Kitchen en schrijft recepten voor The Gaurdian.

Titel:José Pizarro’s Spaanse Smaken
Auteur: José Pizarro
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021551876
Winkelprijs: 24,95

(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.