Vlees door James Peterson

Vlees door James PetersonVlees blijft voor de meeste Nederlanders een belangrijk onderdeel van de maaltijd ondanks de flexitariër trend. Na de naslagwerken ‘Koken’ en ‘Bakken’ van kookdocent James Peterson is nu het boek ‘Vlees’ verschenen. In het boek Vlees laat James Peterson in masterclasses zien hoe je verschillende soorten vlees het beste bereidt.

Na de inleiding begint het boek met uitleg over de verschillende basistechnieken zoals onder andere sauteren, smoren en grillen. Vervolgens worden internationale smaken uitgelegd, in dit deel leer je hoe er in verschillende keukens met kruiding omgegaan wordt, erg informatief.

Vervolgens is het boek ingedeeld in de hoofdstukken ‘kip en kalkoen’, ‘gevogelte, konijn, haas en hert’, ‘varkensvlees’, ‘rundvlees’, ‘kalfsvlees’, ‘lam en geit’, ‘worst’, ‘paté, terinne en foie gras’ en ‘bouillon en consommé’. Elk hoofdstuk begint met een informatieve inleiding, daarna starten de recepten. De recepten zijn duidelijk beschreven. Een groot aantal handelingen tijdens het bereiden zijn in stap voor stap foto’s uitgelegd, daarnaast hebben veel recepten extra uitleg over onder andere gebruikte ingrediënten. Niet alle recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat.

‘Vlees’ is een kookboek voor zowel de beginnende als gevorderde thuiskok. Het biedt net als de eerdere boeken van James Peterson een schat aan informatie en is daarmee een mooie aanvulling op je kookboekencollectie.

Titel: Vlees
Auteur: James Peterson
Uitgever: Karakter
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789045201443
Winkelprijs: 24,95

(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.