Smart Cooking met de Magimix door Julius Jaspers

Smart Cooking met de Magimix - Julius JaspersIn de goodiebag die ik bij de culiperslunch kreeg zat ook het boek ‘Smart Cooking met de Magimix’ van Julius Jaspers. Magimix was ook op de culiperslunch aanwezig en is sponsor van het kookprogramma Topchef 2011: de jonge professionals wat Julius Jaspers samen met Robert Kranenborg presenteert op RTL5.

Dit boek is al weer een paar jaar oud, maar de keukenmachine zoals een Magimix staat nog steeds in menig keuken. Met ‘smart cooking met de Magimix’ leer je meer uit je keukenmachine te halen. Na het voorwoord en wat instructies kan je aan de gang gaan met de recepten. De recepten zijn ingedeeld in ‘snacks’, ‘dips & spreads’, ‘koud voor’, ‘salades’, ‘soepen’, ‘warm voor’, ‘vegetarisch’, ‘vis’, ‘vlees’, ‘groente’, ‘saus etcetera’, ‘taart’, ‘zoet’ en ‘dranken’. Voor elke gang is dus wel wat te vinden in dit boek.

De recepten zijn kort en bondig beschreven, voorzien van de bereidingstijd, een wijnadvies van Harold Hamersma en veelal voorzien van een foto van het eindresultaat. Wat mij wel een beetje bevreemdde was een recept voor chilisaus, waarbij een belangrijk ingrediënt chilisaus was, ik mis wat denk ik want dat wil ik toch juist maken? Voor de rest door het hele boek allerlei kiekjes van Julius in de keuken, Julius met vrienden en noem maar op.

Leuke ideeën, maar niet echt een bijzonder kookboek.

Titel: Smart Cooking met de Magimix
Auteur: Julius Jaspers
Uitgever: Inmerc
Verschijningsjaar: 2005
ISBN: 9789078040026
In opdracht van: Magimix

(67 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.