Review: Fissler Profession Koksmes

Review: Fissler Koksmes Profession

Dit koksmes van Fissler gebruik ik alweer een tijdje naast mijn Nipponblades Santokumes, waar ik heel veel plezier aan heb. Het santokumes gebruik ik vooral voor het snijden van groenten, het Fissler koksmes vooral voor het snijden van vlees. Maar waarom alleen maar vlees snijden met dit professionele mes?

Review: Fissler Koksmes ProfessionHet eerste wat me tijdens het testen opviel was het gewicht van het mes, het was vele malen zwaarder. Het Nipponblades mes weegt 120 gram en het Fissler mes 300 gram, meer dan het dubbele qua gewicht. Oké het lemmet van het mes is wel een stuk langer en er wordt een andere staalsoort gebruikt. Het voordeel van het langere lemmet van het Fissler koksmes is dat je er makkelijk grote stukken vlees mee kan snijden, het Nipponblades santokumes blijft dan soms haken of je moet in meerdere halen het vlees snijden.

Kenmerken van het Fissler Profession Koksmes
De kenmerken van het Fissler Profession Koksmes en uiteraard de andere messen uit de Profession lijn zijn de klinknagels in de zwarte heften, een nieuwe interpretatie op het klassieke klinknagelontwerp. Daarnaast hebben de messen een anti-slipheft voor een stevige houvast tijdens het snijden, zijn de messen uit één stuk staal (chroom-molybdeen-vanadium staal) gesmeed waardoor de messen duurzaam en robuust zijn en hebben de messen een speciale fijnslijpbehandeling gekregen voor een perfect scherp mes.

Wat vind ik er van?
Zoals ik al eerder vertelde moest ik eerst wennen aan het gewicht van het mes, zeker in vergelijking met mijn Nipponblades santokumes, maar ook met het koksmes wat ik hiervoor gebruikte van BK Q-Linair, die 100 gram minder weegt dan het Fissler mes. Wat opvallend is is dat dit mes erg fijn door vlees snijdt, bij groente zoals een ui merk je iets weerstand, maar bij het vlees juist niet. Daarom mijn keuze om dit mes echt specifiek voor vlees te gaan gebruiken. Kortom het Fissler mes is een fijn mes, scherp en robuust!

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)