Persberichten van Week 19/2012 ‘Food’

Deze week zijn er ook weer leuke persberichten in de mailbox gevallen. Zo wordt er volgende week een nieuwe koffieboon gepresenteerd, zijn er binnenkort leuke evenementen, wordt er nieuw keukenapparatuur op de markt gebracht en kan je wijzer je vlees in de supermarkt kopen met een nieuwe app.

Kopje Brandmeester's campionissimoBrandmeester’s presenteert Campionissimo
14 Mei aanstaande lanceert Brandmeester’s een exclusiever espressoboon: de Campionissimo. Een unieke koffiesoort en ook de donkerste gebrandde boon ooit. Deze espresso dankt zijn naam ‘Campionissimo’ aan de wielersport. De espresso heeft nootachtige tonen die worden gecombineerd met de smaak van gedroogde abrikozen en druiven.

Le Creuset Magnetik pannensetLe Creuset Magnetik
Na jaren onderzoek heeft Le Creuset de pannenlijn speciaal voor koken op inductie verbeterd. De pannen uit de Magnetik lijn hebben een optimaal contact met de kookplaat en geleiden en magnetisch veld goed. De pannen uit deze serie bestaan in het geheel uit drie lagen, twee roestvrije stalen lagen met daartussen een aluminium laag voor optimale warmtegeleiding. De pannen vervormen niet, mogen in de vaatwasmachine en je krijgt een levenslange garantie.

Landgoed Duin & Kruidberg LogoLandgoed Duin & Kruidberg organiseert jaarmarkt op tweede Pinksterdag
Op tweede Pinksterdag, 28 mei 2012, organiseert Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort de bekende, gezellige jaarmarkt. Van 12:00 tot 17:00 kan je je in de Engelse landgoedtuin vermaken met muziek, zijn er heerlijke lekkernijen, kan je meedoen aan creatieve workshops of kan je luisteren naar een presentatie over de historie van het landhuis. Ook voor de kinderen zijn deze dag activiteiten georganiseerd. De entree van deze jaarmarkt is gratis, het parkeren van de auto kost 2 euro.

Magimix Cuiseur Vapeur SuperstomerMagimix Cuiseur Vapeur Superstomer
Magimix lanceert een nieuwe stoomkoker, de Magimix Cuiseur Vapeur. Deze Magimix stoomkoker heeft de mogelijkheid om meerdere programma’s, zodat je op verschillende temperaturen kan stomen. De Magimix stoomkoker heeft twee schalen, met een inhoud van 5,5 liter elk, zodat je verschillende ingrediënten te gelijk kan stomen. Bovendien kan je van de bovenste schaal de bodem uitnemen zodat je de één grotere schaal hebt. Daarnaast kan de Magimix stoomkoker gerechten perfect warm houden met de meegeleverde multifunctionele schaal.

Broodmeisje en PekingmeisjeHet Oestermeisje heeft twee zusjes gekregen
Het Oestermeisje ken je misschien al wel, op feesten en partijen loopt zij rond met verse oesters. Zij heeft nu twee zusjes gekregen het Broodmeisje en het Pekingmeisje. Het Broodmeisje serveert het Duinenbrood van bakkerij van Maanen met diverse huisgemaakte toppings. Het Pekingmeisje serveert pannenkoekjes met mals pekingeend, komkommer, bosui en de onmiskenbare pekingeendsaus.Meer informatie lees je op de site van het Oestermeisje.

Philips Avance SapcentrifugePhilips Avance Sapcentrifuge
Philips heeft een nieuwe lijn keukentoestellen gelanceerd de Philips ‘Avance’ lijn. De eerste toestellen in deze lijn zijn de staafmixer en sapcentrifuge. De sapcentrifuge heeft een motor van 800 watt en daarmee kan je 2,5 liter sap per keer persen. De sapcentrifuge kan zowel harde als zachte groente aan en heeft hiervoor twee standen. De verwijderbare onderdelen kan je in de wasmachine doen. Met de Philips Avance Sapcentrifuge heb je dus snel en simpel een glas vol vitamines.

Logo ProefMei ProefMei culinair & cultureel festival
In Bergen op Zoom vindt op 7 t/m 10 juni het culinair & cultureel festival ProefMei plaats. In deze vijfde editie wordt de eerste internationale frietbakwedstrijd tussen Nederland en België. Twee amateurteams gaan uitmaken wie de allerlekkerste friet kan bakken. Een professionele jury gaat beslissen wie dit het beste kan. De jury bestaat uit onder andere Alain Caron, Felix Wilbrink en Bernard Lefèvre. Daarnaast kan je tijdens ProefMei een overzichtstentoonstelling over de geschiedenis van friet bezoeken welke in samenwerking met het Frietmuseum uit Brugge is samengesteld.

superwijzerSuperWijzer
Varkens in Nood en Greenpeace hebben deze week de app SuperWijzer gelanceerd. SuperWijzer is een gratis app voor iPhone en Android die de consument helpt een verantwoorde keuze te maken in de supermarkt. Met je smartphone scan je de barcode van vlees, zuivel, eieren en vleesvervangers en daarna wordt in de app direct zichtbaar of een bepaald product goed of slecht scoort in de categorieën dierenwelzijn, milieu, klimaat en schadelijke stoffen. SuperWijzer bevat nu al zo’n 15.000 producten. Natuurlijk kun je kiezen!

(66 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.