La Cucina Italiana Mei 2012

La Cucina Italiana Mei 2012Deze maand staat La Cucina Italiana helemaal in het teken van koffie. Zo wordt er hartig & zoet gekookt met koffie, lees je over de zes Italiaanse koffievariaties en krijg je het recept voor een klassieke tiramisu.

La Cucina Italiana gaat als barista door Turijn, dit is namelijk de thuishaven van de populairste koffiebrander van Italië, en zoekt de lekkerste koffie-adressen. Daarnaast een interview met de directeur van Illy Nederland: Gert Korteweg, over hoe de espresso naar Nederland kwam en Marco Argante vertelt in zijn column over caffé nobile met een recept voor ijs met espresso en hazelnootlikeur.

In de kookschool deze maand speciale en gekleurde pasta. De streek die deze maand centraal staat in La Cucina Italiana is Friuli-Venezia Gulia. Verder alles over voedingsmiddelen die je beschermen zoals extravergine olijfolie als pijnstiller en een bordje spinazie tegen hoge bloeddruk, krijg je de lekkerste salades en leer je in tip van de chef banketbakkersroom zonder melk maken.

Dit en veel meer lees je in dit koffienummer van La Cucina Italiana.

www.cucinait.nl

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.