Greenpan Wok

Greenpan WokOmdat mijn hapjespan met antiaanbaklaag begon aan te bakken, vraag me niet hoe het kan, en ik ook geen goede wok meer had heb ik mijzelf een maand geleden een Greenpan wok cadeau gedaan. Ik heb voor deze pan gekozen omdat deze pan niet met een teflon antiaanbaklaag werkt maar met een thermolon laag. Thermolon ie een milieu- en mensvriendelijker alternatief voor Teflon. Daarnaast heb ik ook voor deze pan gekozen omdat er een deksel bij zat, altijd handig als je van te voren een grote pan nasi maakt, en de steel die goed vastzit met twee schroeven en niet met één schroef, op de een of andere manier gaat dat bij mij altijd los zitten.

Inmiddels heb ik de Greenpan wok ruim een maand in bezit en heb ik er regelmatig iets in gemaakt. Wat opvalt is dat de coating enorm glad is. Je ingrediënten glijden door de pan. De coating in de pan is sterk. De coating aan de buitenkant heeft al wel wat krassen, maar goed ik prop hem dan misschien ook wel in een te klein keukenkastje, zo’n grote keuken heb ik nu ook weer niet, was dat maar waar. In ieder geval ben ik blij met mij Greenpan wok en hoop eigenlijk wel dat de wok nog een paar jaartjes meegaat.

Greenpan is een Belgisch merk. Zelfs bij de vervaardiging van de pannen denkt het merk aan het milieu. Er komt maar liefst 50% minder carbon dioxide vrij dan bij welk ander merk pan dan ook!

(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

4 gedachten over “Greenpan Wok”

  1. Ik heb precies dezelfde pan, en eigenlijk ook precies dezelfde ervaring. De coating in de pan is geweldig, maar aan de buitenkant kwamen héél snel krasjes (ook de rand van de pan slijt behoorlijk). De binnenkant blijft wel erg goed (ik heb de pan twee jaar nu denk ik). Wat ik wel echt mis is een handvat aan de andere kant dan de steelkant Ik vind de pan behoorlijk zwaar om alleen aan de steel op te tillen, zeker als die behoorlijk vol is. Er zijn wel modellen van Greenpan die zo’n handvat hebben.

    1. Gelukkig, dan ben ik dus niet de enige die snel krassen aan de buitenkant heeft, dacht al dat ik te hardhandig met de pan was. De coating vind ik ook super. De pan is inderdaad wel wat zwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.