Proef Mindful Leven, Mindful Eten door Thich Nhat Hanh & Lilian Cheung

Proef Mindful Leven, Mindful Eten door Thich Nhat Hanh & Lilian CheungAfvallen is eigenlijk heel simpel, minder eten en meer bewegen. Ondanks dat dit zo simpel klinkt is afvallen gewoon heel lastig, gedachteloos eet en drink je nog best veel per dag. Dit boek ‘Proef’ is geschreven door een boeddhistische zenmeester en een voedingsdeskundige. Met tips laten zij zien hoe je uit een negatieve gewichtsspiraal komt.

In ‘Proef’ krijg je een boeddhistische visie op de eetpatronen en de achtergronden daarvan. Het boek is in drie delen ingedeeld. Deel I: ‘een boeddhistische kijk op gewichtscontrole’, deel II: Mindful actie plannen en deel III: individuele en gezamenlijke inspanning. In deel I leer je hoe je je ‘gewoonte-energie’ kan veranderen, leer je een appelmeditatie en leer je over de vier voedingsbronnen: eten en drinken, zintuiglijke indrukken, wil en bewustzijn.

In deel II gaat Proef dieper in op mindful eten en bewegen. Welke voedingsstoffen zitten er in ons voedsel, leer je de kunst van mindful eten en leer je hoe je mindful kan bewegen tijdens andere activiteiten. Het laatste deel, deel III, gaat meer over de verandering van de wereld, over het individueel en collectief welzijn.

Proef, Mindful Leven, Mindful Eten is een spiritueel boek. Het is meer een zoektocht naar je eigen ik, en door die zoektocht leer je ook hoe eten en bewegen ook belangrijk zijn voor een gezond lichaam.

Thich Nhat Hanh is een vooraanstaand boeddhistisch leraar en mensenrechtenactivist. Dr. Lilian Cheung is voedingswetenschapper met als specialisme informatie over voeding toegankelijk maken voor een breed publiek.

Titel: Proef Mindful Leven, Mindful Eten
Auteur: Thich Nhat Hanh & Lilian Cheung
Uitgever: Ten Have
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789025961022
Winkelprijs: 19,95

(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.