Gordon’s Great Escape Zuidoost Azië door Gordon Ramsay

Gordon's Great Escape Zuidoost Azië door Gordon RamsayVoor zijn televisieprogramma op Channel 4 “Gordon’s Great Escape” is Gordon Ramsay afgereisd naar Zuid-Oost Azië. Hij ontdekt daar de smaken van Cambodja, Maleisië, Thailand en Vietnam. In dit boek deelt hij zijn culinaire ervaring met deze landen en maakt hij authentieke gerechten en gerechten die geïnspireerd zijn op de smaken uit deze landen.

De recepten in Gordon’s Great Escape Zuidoost Azië zijn ingedeeld in ‘snacks/appetizers’, ‘salades’, ‘soepen’, ‘roerbakgerechten’, ‘curry’s’, ‘vis’, ‘vlees’, ‘nagerechten/drankjes’ en ‘basisrecepten’. Uiteraard begint het kookboek met een inleiding van Gordon Ramsay. In deze inleiding vertelt hij over zijn ervaring met de vier landen die hij bezocht heeft, welke indruk het land op hem heeft achtergelaten en hoe hij de culinaire smaken van het land heeft ontdekt.

Een aantal van de recepten hebben een inleiding waarin Gordon vertelt hoe hij het gerecht in een land heeft gemaakt en de geschiedenis van het gerecht. De recepten zijn redelijk lang beschreven met best veel ingrediënten. Het recept eerst goed lezen is een aanrader, maar goed je maakt dan ook wel een Gordon Ramsay recept! Bijna alle recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Daarnaast is het Gordon’s Great Escape Zuidoost Azië doorspekt met foto’s die gemaakt zijn tijdens zijn reis. Je krijgt dus een beetje de indrukken van de vier landen die Gordon Ramsay bezocht heeft.

De keukens van Cambodja, Maleisië, Thailand en Vietnam zijn, voor mij, minder bekende keukens uit Azië. Met de recepten uit dit boek worden in ieder geval ook deze keukens bekender op de manier van Gordon Ramsay, naast echt authentieke gerechten ook zijn interpretatie van de gerechten uit deze landen. Naast de gerechtenfotografie staan er in dit boek voldoende sfeerfoto’s van de landen die Gordon Ramsay bezocht heeft. Zo kan je de sfeer van de vier bezochte landen zelf een beetje proeven en zien met het kookboek “Gordon’s Great Escape Zuidoost Azië”!

Titel: Gordon’s Great Escape Zuidoost Azië
Auteur: Gordon Ramsay
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021551173
Winkelprijs: 24,95

(18 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.