Testrapport: Magimix Le Glacier 1.1

Magimix Le Glacier 1.1Zelfgemaakt ijs, niets is lekkerder dan dat, maar dan moet je wel een goede ijsmachine hebben. Tijdens de culiperslunch heb ik de ijsmachines van Magimix al zien staan, het grotere broertje van deze ‘Le Glacier 1.5’ in allerlei verschillende kleuren. De kleuren zijn een tijdelijk, omdat Magimix dit jaar 40 jaar bestaat. Ook de Magimix keukenmachine 5200 is nu tijdelijk in verschillende kleuren te verkrijgen. Zelf mag ik de Magimix Le Glacier 1.1 testen. Wat dan ook gedaan is met een recept uit de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine: aardbeienijs! Verse aardbeien, room en poedersuiker en je hebt al je eigen zelfgemaakte ijs.

Hoe werkt de Magimix Le Glacier 1.1?
Le Glacier bestaat uit een aantal onderdelen. De bak of kuip (hoe je het wil noemen), de deksel waarin de 15 watt motor zit en de schoep. Het belangrijkste is dat je de bak van Le Glacier eerst minimaal 12 uur in de diepvriezer van -18 graden zet. Vervolgens maak je een recept uit bijvoorbeeld de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine. Als het een warme bereiding is, moet je uiteraard dit eerst laten afkoelen. Op het laatst haal je de bak uit de vriezer. Je plaatst de schoep aan de deksel (motor) en plaatst de deksel op de bak. Vervolgens giet je je ijsbereiding, terwijl de machine al draait, in de ijsmachine. Wanneer het ijs ongeveer de dikte van Italiaans ijs heeft bereikt, ongeveer 30 minuten, zet je de machine stil en schep je het ijs met een siliconen spatel uit de bak. Daarna moet het ijs nog wel even in de diepvries om het nog iets dikker/ steviger te maken.

AardbeienijsWat hebben we getest met Magimix Le Glacier 1.1?
In het weekend is onze favoriete tijd om de Magimix Le Glacier te testen, wat meer tijd, lekker eten. Uit de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine heb ik een simpel recept voor aardbeienijs gekozen. Aardbeien waren in de aanbieding en hadden smaak, erbij room, poedersuiker en een beetje citroensap en je hebt een aardbeienijs met nog een echte aardbeiensmaak. Een kind kan eigenlijk de was doen met dit recept en met Le Glacier.

Onze ervaring:
De Magimix Le Glacier werkt eigenlijk heel makkelijk. Bak op tijd in de vriezer, ijsrecept voorbereiden, de machine in elkaar zetten en vervolgens de machine het werk laten doen. Simpeler kan haast niet.

Conclusie:
De Magimix Le Glacier 1.1 is van kwaliteit en design die je van Magimix mag verwachten. De machine heeft een sterke motor, die met weinig lawaai zijn werk doet. Le Glacier 1.1 is een compact apparaat, het neemt dus niet gelijk je hele vriezer in beslag als je de bak moet koelen. De tijd om de bak te koelen is minstens 12 uur, je kan dus niet gelijk aan de gang gaan met de machine, wat misschien een nadeel kan zijn, maar ijsmachines waarmee je direct mee aan de slag kan gaan zijn wel een stuk duurder.

Wat kost de Magimix Le Glacier 1.1?
De adviesverkoopprijs van de Magimix Le Glacier 1,1 is 69,00. Klik op de foto om de Magimix Le Glacier 1.1 bij Bol.com te bestellen.

(129 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)