Chez Rachel door Rachel Khoo

Chez Rachel door Rachel KhooAls je de kookprogramma’s van de BBC bekijkt dan ben je haar vast tegen gekomen, Rachel Khoo en haar programma “The Little Paris Kitchen”. Recepten uit de kleinste keuken van Parijs zijn nu verzameld in het kookboek ‘Chez Rachel”. ‘The little Paris kitchen’ is trouwens het kleinste huiskamerrestaurant met twee stoelen en een tafel en Rachel Khoo die voor je kookt.

De recepten in Chez Rachel zijn ingedeeld in ‘koken voor elke dag’, ‘ma cuisine de tous les jours’ eenvoudige recepten met Franse twist voor elke dag, ‘snacktijd’ oftewel ‘le goûter’, lekkere hapjes voor tussendoor, ‘zomerse picknick’, ‘pique-nique d’été de persoonlijke picknickfavorieten van Rachel, ‘aperitieven’ of ‘les apéros’ hapjes voor bij de borrel, ‘diner met vrienden en familie’ of ‘Dîner aces les amis et la famille’ recepten voor de goede dingen des levens en ‘zoete lekkernijen’ ook wel ‘gourmandises’, echte Franse zoete lekkernijen. De recepten zijn in duidelijke stappen beschreven en je ziet precies wat de voorbereidingstijd en bereidingstijd is. Daarnaast zijn bijna alle recepten voorzien van een korte inleiding en een foto van het eindresultaat gemaakt door David Loftus.

Aan het einde van Chez Rachel ‘de beginselen van de Franse Keuken’ met enkele handig tips en Franse basisrecepten voor verschillende sauzen en patisserie crème, ‘opmerkingen van de kok’, hierin staat precies wat Rachel bedoeld met onder andere 1 theelepel en welke ingrediënten zij eigenlijk gebruikt en ‘mijn Parijse adresjes’ met de lekkerste culinaire adressen in Parijs volgens Rachel.

Chez Rachel brengt de Franse keuken dichterbij. De recepten zijn gebaseerd op de Franse keuken, maar voorzien van een moderne touch door Rachel Khoo. Voor de recepten hoef je eigenlijk helemaal geen grote keuken te hebben, met een klein twee pitsgasfornuis en een heel klein oventje heeft Rachel de gerechten uit dit boek ook zelf gemaakt, dat kan je ook zien in haar programma. Chez Rachel is een leuk boek wat wat ik al eerder zei de Franse keuken wat dichterbij brengt.

Bekijk hieronder een video van Rachel Khoo en haar boek Chez Rachel:

Titel: Chez Rachel
Auteur: Rachel Khoo
Uitgever: Kosmos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789021551371
Winkelprijs: 24,95

(15 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)