Wereldeters door Marjolein de Vlaam

Wereldeters door Marjolein de VlaamSommige kinderen zijn makkelijke eters, maar andere kinderen zijn moeilijke eters. Het is dan een hele uitdaging om deze kinderen aan het eten te krijgen. Het boek Wereldeters helpt je in ieder geval op weg. Wereldeters is een leesboek, kijkboek en kookboek in één.

Het boek Wereldeters is na de inleiding en de wereldkaart in verschillende landen die het boek behandeld, namelijk ‘India’, ‘Japan’, ‘Zuid-Afrika’, ‘Indonesië’, ‘Hawaï’, ‘Marokko’, ‘Italië’, ‘Mexico’, ‘Suriname’ en ‘Spanje’. In elk hoofdstuk leer je weetjes over de landen, niet alleen weetjes over het eten maar ook over de taal, zoals de grappige Zuid-Afrikaanse taal, waarom Hindoevrouwen een rode stip op hun voorhoofd dragen en waar het allerkleinste hondje ter wereld, de Chihuahua, vandaan komt. Door deze weetjes aan je kinderen voor te lezen of ze het zelf te laten lezen, leren ze wat meer over de landen en krijgen ze ook meer interesse in het eten uit het land, de stap om dan iets te proberen is dan niet zo groot meer. Achter in het boek zit een handig vakje waarin je de paspoortjes, stickers en het receptenboekje kan bewaren.

Het receptenboekje is een apart boekje met alle recepten, per land drie recepten. De recepten zijn goed te maken en als je kinderen groot genoeg zijn kunnen ze je ook helpen in de keuken. De recepten zijn duidelijk beschreven en voorzien van leuke illustraties. Uiteraard geeft schrijfster Marjolein de Vlaam een aantal tips hoe je het samen eten van de nieuwe gerechten leuk kan houden aan tafel.

Wereldeters is eigenlijk een boek wat je mee wilt nemen, laten zien aan je ‘vriendjes en vriendinnetjes’, gewoon omdat het er leuk uitziet met een stoere blauwe band om het boek heen. Je kan je wereldpaspoort laten zien met de stickers die je al hebt verdiend. Aan je vader en moeder geef je het kookboekje, zodat zij de gerechten uit de verschillende landen voor je kunnen maken en eigenlijk moeten zij ook het stickervel hebben, zodat ze je kunnen belonen met een sticker als je iets uit een bepaald land hebt gegeten!

Naast het boek kan je via de site van Wereldeters ook nog twee paspoortjes en een stickervel bijbestellen!

Titel: Wereldeters
Auteur: Marjolein de Vlaam
Uitgever: Wereldeters
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789081774208
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Wereldeters zelf!

(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.