Mastrad Topchips Chipsmaker

Mastrad ChipsmakerBij de presentatie op de Voorjaarsbeurs was ook de importeur van het Franse merk Mastrad aanwezig. Mastrad ontwikkelt innovatieve producten voor in de keuken zoals een siliconen mat om de perfecte macarons mee te maken of een gasaansteker met een flexibele kop en natuurlijk de Mastrad Topchips.

Hoe werkt de Mastrad Topchips Chipsmaker?
De Mastrad Topchips chipsmaker bestaat uit de Topchips van siliconen met een patroon van gaatjes er in en een mandoline. Met de mandoline snij je de aardappels, maar ook wortel, zoete aardappel, appel, peer en mango, in flinterdunne plakjes van 1 mm. Deze aardappelschijfjes dep je droog en leg je naast elkaar op de Topchips. Daarna zet je de Topchips in de magnetron en zet je de magnetron 3 minuten aan op 1000 watt. Op het laatst doe je zout of bijvoorbeeld paprikapoeder op de chips. Andere groenten of fruit waarmee je ook chips kan maken hebben een langere bereidingstijd nodig in de magnetron.

topchips chips uit de magnetronOnze ervaring met de Mastrad Topchips Chipsmaker
De chips heb ik natuurlijk niet alleen gemaakt maar met Britt. Met één aardappel hadden we toch een bakje vol. De mandoline is vlijmscherp, dus opletten met de vingers! De magnetron waarin we de chips hebben gemaakt is niet al te groot dus de Topchips draaide niet mee. Het werd voor ons dus wel een beetje spelen met de hoogte van het aantal watt en de tijd. Sowieso moet je wel een beetje spelen met je magnetron want natuurlijk is elke magnetron net even anders. Wat we ook hebben gedaan is de chips soms omdraaien en goed kijken en voelen of de chips overal knapperig was. Qua snelheid ben je wel eventjes bezig om 1 bakje chips te maken, maar dat valt volgens de maker weer op te lossen door meerdere Topchips op elkaar te stapelen.

Wat is dan de smaak van chips uit de Magnetron?
De smaak is eigenlijk lekker! De chips zijn knapperig en hebben nog een beetje de aardappelsmaak, ik denk dan ook als je verschillende soorten aardappels gebruikt je dit ook kan proeven aan je chips. Je hebt absoluut geen vettige smaak. Daarnaast kan je natuurlijk zelf spelen met bijvoorbeeld kruiden om zo jouw ultieme chipssmaak te creëren.

Conclusie
Eigenlijk is de Mastrad Topchips Chipsmaker een erg leuk hebbedingetje in de oven. Gewoon chips maken zonder vet, ook nog eens goed voor de lijn. Maar denk ook eens aan de groentechips die je ermee kan maken, eens wat anders om te knabbelen. Oké je kan geen hele zak chips in één keer maken en je bent er eventjes zoet mee om een bakje chips te maken, dan heb je wel jouw eigen superverse chips, die nog eens gezond is ook!

Wat kost de Mastrad Topchips Chipsmaker?
De adviesprijs van de Mastrad Topchips Chipsmaker is 19,95. Je krijgt dan de Topchips en een mandoline. Naast deze zwarte kleur is de Mastrad Topchips ook verkrijgbaar in drie vrolijke kleuren, namelijk groen, paars en rood.

Bekijk hieronder een promotievideo van de Mastrad Topchips Chipsmaker

(149 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

One thought on “Mastrad Topchips Chipsmaker

  1. Wel een grappig ding, maar ook wel duur. Ik ken, en verkoop haha, zelf een compactere en veel goedkopere chipsmaker.

    Maar de chips uit de magnetron zijn zeker lekker. Eenvoudig, snel en vetvrij.

Reacties zijn gesloten.